Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Les ciutats Patrimoni de la Humanitat demanen ajudes econòmiques a nivell estatal i europeu

Les ciutats Patrimoni de la Humanitat demanen ajudes econòmiques a nivell estatal i europeu

Les ciutats Patrimoni de la Humanitat demanen ajudes econòmiques a nivell estatal i europeu

Els ajuts econòmics demanats anirien destinats al manteniment dels cascos històrics de les ciutats
02/11/2015

Per a pal·liar el sobrecost que suposa la conservació dels seus cascos històrics i monuments declarat Patrimoni de la Humanitat, les quinze ciutats qeu formen el Grup han acordat aquest cap de setmana a l’Assamblea celebrada a Ávila, sol·licitar ajudes econòmiques específiques tant a nivell estatal com de la Unió Europea.

A la reunió, que s'ha celebrat al Palacio del Verdugo d’Ávila, seu permanent de la Secretaria General del Grup, han assistit els alcaldes i alcaldesses de les 15 ciutats membres d'aquesta entitat sense ànim de lucre; entre ells l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Durant la reunió s’ha acordat que els regidors d’Hisenda de les ciutats del grup es coordinaran per tal de presentar un paquet de mesures, via impostos o exempcions, al Ministeri d'Hisenda, un cop estigui constituït el nou Govern, amb la finalitat de tenir compensacions econòmiques per cobrir el sobrecost de manteniment dels cascos històrics, que és major al d'altres ciutats, amb la finalitat que aquests cascs històrics segueixin estant vius, segueixi vivint gent en els mateixos.

D'altra banda s'ha acordat celebrar a Ávila, la primavera de l'any vinent, un Congrés Internacional d'Arquitectura defensiva; així com el concert inicial corresponent al III Cicle de Música de les Ciutats Patrimoni. En Educació i Cultura es durà a terme una nova edició de l'Aula de Patrimoni i una exposició itinerant de fotografia. A l'Àrea de Patrimoni i Ciutat es crearà una web accessible, es posarà en marxa la primera fase per a crear maquetes “tiflològiques” de les ciutats, una campanya de comunicació per protegir el medi ambient a través del patrimoni; i així mateix també s’han presentat les guies didàctiques infantils d’Ávila i Cáceres. Finalment a l'Àrea de Turisme s'ha acordat la difusió del vídeo promocional de les ciutats, realitzar una promoció a Bilbao i noves destinacions per a l'exposició “Quinze ciutats, quinze joies d'Espanya”. 

Segells de reconeixement d'administració oberta