Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Les noves tecnologies s'endinsen a Tarraco per mostrar-ne la seva història

Les noves tecnologies s'endinsen a Tarraco per mostrar-ne la seva història

Les noves tecnologies s'endinsen a Tarraco per mostrar-ne la seva història

La ciutat protagonitza un documental d’enginyeria romana i una aplicació de realitat virtual.
20/10/2015

 

Tarragona ha acollit avui la presentació de la sèrie documental "Ingeniería Romana. El ingenio de Roma al servicio del pueblo", coproduïda per RTVE, Digivisión i Structuralia, i que es podrà veure dissabte a les 17.05 h a La 2 de RTVE. Tarragona és el punt de partida d'aquest documental, el primer capítol, dedicat en gran part a la Tarraco Imperial, ha comptat amb l'assessorament de tècnics municipals i l'arxiu d'imatges i de grups de reconstrucció històrica del festival Tarraco Viva.

 

 

Una app de realitat virtual

D'altra banda, també s'ha presentat avui una aplicació de realitat virtual que sota el nom d’Imageen, com l’empresa que el presenta, és una eina pionera a nivell internacional. L'app ha estat desenvolupada per a telèfons mòbils i tauletes. Samsung ha col·laborat, així mateix, en el desenvolupament d'aquesta aplicació per l'accessori de realitat virtual Samsung Gear VR, en línia amb l'aposta de la companyia per posar la tecnologia al servei del patrimoni històric i cultural. Mitjançant aquest contingut, que estarà disponible per a baixar a Oculus Store, es podrà experimentar la reconstrucció dels edificis de la ciutat imperial de forma absolutament envoltant en 360º.

Tant la sèrie documental de RTVE, com la presentació de l'aplicació estan en sintonia amb la línia amb què Tarragona explica i divulga la història. Aquesta vegada ho fa a través de les noves tecnologies, afegint un esglaó més al reconegut treball que s'està realitzant des de fa 17 anys al festival Tarraco Viva i altres iniciatives com Tarragona Història Viva.

La ciutat es consolida avui en aquest aspecte, que coincideix a més amb el 15 aniversari de la declaració de Tarragona Patrimoni de la Humanitat, sumant al potent conjunt monumental, el valor afegit de l'explicació i la vivència del patrimoni.

 

APP IMAGEEN

Segells de reconeixement d’administració oberta