Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Lliurament de fill adoptiu a Ramon Martí Llaó i de fill predilecte a Josep M.Jujol

Lliurament de fill adoptiu a Ramon Martí Llaó i de fill predilecte a Josep M.Jujol

Lliurament de fill adoptiu a Ramon Martí Llaó i de fill predilecte a Josep M.Jujol

L'acte es realitzarà demà a les 19 al Palau Municipal.
Lliurament de fill adoptiu a Ramon Martí Llaó i de fill predilecte a Josep M.Jujol L'avi Ramon, Ramon Martí, als estudis de Tarragona Ràdio
20/04/2015

El dimarts 21 d'abril, a les 19 hores, al Saló de Plens del Palau Municipal, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros presidirà l’acte de lliurament de Fill adoptiu a Ramon Martí Llaó i de Fill predilecte a títol pòstum a Josep Maria Jujol Gibert, arquitecte.

D’una banda es nomenarà fill adoptiu a Ramon Martí Llaó per a la seva vinculació amb el món cultural i social de la ciutat, ja que des de ben petit (va néixer 1926 a l’Ametlla de Mar) que es va traslladar a Tarragona i fins ara, ha destacat en feines de caràcter altruïsta a favor de la ciutat que el va acollir. Ha col·laborat amb l’actual Oficina d’atenció al turista del Patronat Municipal de Turisme, en tertúlies radiofòniques i s’ha implicat directament amb el Sindicat d’Iniciatives i Turisme com a soci, membre de la Junta i vicepresident, en diferents moments. Amb 89 anys ja fa temps que se’l coneix com a “Avi Ramon”.

I en segon lloc, l’ajuntament atorgarà el títol, amb caràcter pòstum, de fill predilecte a l’arquitecte modernista Josep M. Jujol; amb un llegat molt destacat, arquitectònicament, a la seva ciutat com és el cas del Teatre Metropol, la casa del prevere Pau Ximenis a la Via de l’Imperi o la llanterna del cambril del convent de les Carmelites. Així mateix va destacar pel treball de col·laboració amb Antoni Gaudí de 1904 a 1915 i per l’amistat que hi va mantenir al llarg de la seva vida.

Segells de reconeixement d’administració oberta