Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Primera valoració del Festival Tarraco Viva 2015

Primera valoració del Festival Tarraco Viva 2015

Primera valoració del Festival Tarraco Viva 2015

El Festival ha rebut una gran afluència de persones de Barcelona i de l’àrea metropolitana
Primera valoració del Festival Tarraco Viva 2015 Patrícia Antón, Magí Seritjol i Begoña Floria
18/05/2015


La consellera de Cultura, Begoña Floria, la consellera de Turisme, Pat Antón, i el director del Festival Tarraco Viva, Magí Seritjol, van fer ahir una primera valoració de l’edició d’enguany del festival romà de Tarragona, abans de l’últim acte de cloenda, i van coincidir que aquesta ha estat una de les millors edicions del Tarraco Viva.

Aquesta edició ha tancat les activitats programades amb motiu del bimil·lenari de la mort del primer emperador Cèsar August, un any ple d’activitats de tot tipus: 800 actes celebrats en l’edició especial del 2014 del Tarraco Viva, 60 actes dins Tarragona Història Viva a l’estiu del 2014 i el Congrés d’Arqueologia Tarraco Biennal. Queda només cloure aquest any amb la programació de Tarragona Història Viva, que es farà durant l’estiu.

Tot i que encara el festival no té xifres finals d’assistència als actes (durant aquesta setmana es faran públiques les dades exactes), els responsables del Festival i la conselleria de Cultura i la de Turisme han avançat, en paraules de Begoña Floria, “que ha estat una edició amb una gran quantitat de públic i en la línia de creixement dels darrers anys”.

  • Cal destacar la gran afluència de persones de Barcelona i de l’àrea metropolitana per la gran difusió que s’ha fet del festival en els mitjans de comunicació nacionals.
  • Dissabte es van exhaurir les entrades a tots els actes i el Camp de Mart oferia una de les millors imatges amb públic dels darrers anys.
  • Diumenge, a les 12 hores, s’havien exhaurit totes les entrades de pagament per als actes d'ahir.
  • També hi ha hagut una assistència de públic estranger provinent sobretot de França, Itàlia o Estats Units, entre d’altres països.
  • Del total de quatre cents actes d’aquesta edició, només s’han suspès tres a causa del fort vent del divendres passat. Tots els altres actes s’han desenvolupat amb normalitat.


D'altra banda, hi ha hagut més visitants interessats en la gestió del patrimoni des de la vessant de la divulgació:

- Un equip del Ministeri de Cultura d’Albània.
- Un del Museu d’ Àustria ; Carnuntum.
- Investigadors de la Universidade Estadual de Campinas de São Paulo.

Aquest any s’ha batut el rècord de mitjans acreditats, amb un total de 157 acreditacions repartides. La presència de mitjans ha estat la més nombrosa de la història del Festival.

Prop de mil tarragonins han organitzat directament activitats per al festival, els diferents departaments de l’Ajuntament i les entitats col·laboradores i patrocinadors s’hi han implicat profundament.

L’oficina del Festival i l’Àrea de Cultura, Festes i Mobilitat començarà a treballar d’aquí uns dies en la propera edició del Tarraco Viva, que tindrà lloc del 16 al 29 de maig de 2016.

Segells de reconeixement d’administració oberta