Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Principals actes del cap de setmana amb motiu del XVè aniversari de Tàrraco Patrimoni Mundial

Principals actes del cap de setmana amb motiu del XVè aniversari de Tàrraco Patrimoni Mundial

Principals actes del cap de setmana amb motiu del XVè aniversari de Tàrraco Patrimoni Mundial

Portes obertes als principals recintes monumentals i recreacions històriques
27/11/2015

Els principals actes del cap de setmana amb motiu del 15è aniversari de Tarraco Patrimoni Mundial se centraran en diumenge 29 al matí, on es podran visitar la majoria de recintes monumentals en jornada de portes obertes i on hi haurà activitats de recreació històrica. Serà d’11 a 14h i en els següents espais:

  • Legionaris, centurions, senadors i actors de teatre al Passeig Arqueològic (MHT)
  • Magistrats i funcionaris al Pretori Romà (MHT)
  • Bombers, edils, aurigues i prostitutes al Circ Romà (MHT)
  • Gladiadors, sacerdotesses, editores a l’Amfiteatre Romà (MHT)
  • L’emperador August a la Volta del Pallol (MHT)
  • Legionaris baix imperials al Mausoleu de Centcelles (MNAT)
  • Els primers cristians a la Necròpolis Paleocristiana (MNAT)
  • Caius i Faustina, propietaris de la Vil·la dels Munts (MNAT)

Aquesta iniciativa es fa amb la participació de Nemesis, Projecte Phoenix, Thaleia, Aula de Teatre URV, Associació Sant Fructuós, Tarraco Ludus, MV Arte, Septimani Seniores, Museu d’Història de Tarragona i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Així mateix, el dissabte i diumenge es podrà tornar a veure el primer capítol de la sèrie Ingeniería romana, que ha realitzat Digivision per al segon canal de TVE. Es tracta d’un documental que pretén apropar, amb els mitjans tecnològics més avançats, el coneixement constructiu dels antics romans al ciutadà d’avui. En aquest capítol la nostra ciutat té un protagonisme molt destacat a través de l’antiga Tarraco. Hi haurà diferents passis a la sala d’exposicions de l’Espai Turisme.

Pel que fa als altres patrimonis, també representats en aquesta celebració, durant el cap de setmana tindrem, d’una banda, castells, pilars més concretament, que faran la Colla Xiquets de Tarragona i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona el mateix diumenge a les 13h a la Plaça del Rei i d’altra banda, l’altre patrimoni immaterial, que la dieta mediterrània, vindrà representat amb l’oferta de menús de 9 restaurants de la ciutat que entre 20 i 30€ ens oferiran els productes més excel·lents del nostre territori com són el pa, el vi, oli, llegums, verdures, peix, carn i fruita; entre d’altres.

Segells de reconeixement d'administració oberta