Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Tarragona ja forma part de l'OCMP, l'organització de les Ciutats Patrimoni a nivell mundial

Tarragona ja forma part de l'OCMP, l'organització de les Ciutats Patrimoni a nivell mundial

Tarragona ja forma part de l'OCMP, l'organització de les Ciutats Patrimoni a nivell mundial

L'associació aplega ciutats com Quebec i Viena
Tarragona ja forma part de l'OCMP, l'organització de les Ciutats Patrimoni a nivell mundial Moment del lliurament de la carta d’adhesió de Tarragona.
27/11/2014

La tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, ha formalitzat avui l’adhesió de la ciutat Tarragona a l’Organització de la Ciudades Patrimonio Mundial, en el marc de la 14a seva Conferència Regional.

La regidora tarragonina ha fet oficial l’adhesió de Tarragona, aprovada en sessió plenària del passat divendres dia 21, amb el lliurament al president d’aquesta entitat la carta de pagament de la quota corresponent a dos anys. “Tarragona ja pertanyia a las Ciudades Patrimonio de la Humanidad, a nivell estatal. A més, ara, ho és de l’OCPM, tot el que es faci per protegir i promocionar el nostre patrimoni en el món és important per preservar el llegat del qual ens enorgullim les tarragonines i els tarragonins”, ha dit Carme Crespo.

L’associació aplega ciutats de tot el planeta, com Quebec, Bordeus, Mostar, Viena, Tel Aviv, Rodes etc. Pel que fa als idiomes oficials de la OCPM són el francès, l’anglès, el castellà, l’àrab i el portuguès.

Pot convertir-se en membre de la OCPM qualsevol ciutat que tingui en el seu territori un conjunt urbà històric o contemporani viu. El valor universal excepcional ha d’estar reconegut per la UNESCO, el que dóna lloc a la seva inscripció a la llista del patrimoni Mundial acord amb la Convenció pel que fa a la protecció del patrimoni mundial, cultural i natural.

Segells de reconeixement d'administració oberta