Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 Tarragona, present a la Fira d'Art i Patrimoni de Valladolid

Tarragona, present a la Fira d'Art i Patrimoni de Valladolid

Tarragona, present a la Fira d'Art i Patrimoni de Valladolid

Hi presentarà una ponència sobre el Llibre Blanc del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat
13/11/2014


La tinent d’alcalde de Patrimoni de l’Ajuntament, Carme Crespo i l’arqueòleg municipal, Joan Menchon, participaran avui a la Fira d’Art i Patrimoni que es fa a Valladolid, on impartirà, el segon, una conferència sobre el treball dut a terme pels tècnics del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat i coordinat per l’Ajuntament de Tarragona, que és el Llibre Blanc del Patrimoni Històric-Arqueològic del Grup.

El Llibre Blanc és un document que marca el full de ruta de la gestio, difusió, socialització, promoció i investigació del patrimoni històric i arqueològic de les 15 ciutats, i és un referent per a les ciutats de l’Estat espanyol i per a les ciutats incloses a la llista del Patrimoni Mundial. Ha estat redactat per una empresa especialitzada, però sota la gestió dels tècnics de la taula de Patrimoni i Urbanisme del Grup. La coordinació del llibre ha estat duta a terme des de Tarragona amb la col·laboració d’Alcalà d’Henares i Còrdova.

La IX Biennal d’Art i Patrimoni, que organtiza la Junta de Castella i Lleó, està dedicada al patrimoni històric i és la fira d’aquest tipus més important de l’Estat espanyol i del continent europeu. A banda de la fira hi ha seminaris, congressos, tallers, etcètera... dedicats a la gestió i intervenció del patrimoni històric.

Les 15 ciutats patrimoni de la humanitat són presents en aquest certamen, que concentrarà al Centre Cultural Miguel Delibes de Valladolid des d’avui fins al diumenge, 16 de novembre, prop de 300 institucions i empreses de deu països relacionades amb el sector del patrimoni cultural.

El Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat comptarà amb un estand propi des del qual s'informarà els visitants sobre les activitats que la xarxa porta a terme en l'àrea de patrimoni, a través de la seva Comissió de Patrimoni i Ciutat, i dels recursos turístics, com a destinacions culturals de primer ordre, que ofereixen els seus 15 ciutats, totes elles reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni Mundial.

> Programa en pdf

Segells de reconeixement d'administració oberta