Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Conferència sobre l'escultura romànica de la Catedral

Conferència sobre l'escultura romànica de la Catedral

Conferència sobre l'escultura romànica de la Catedral

El doctor i conservador en cap de l'Àrea de Medieval del Museu Nacional d'Art de Catalunya, Jordi Camps, parlarà del tema el proper dissabte 21 de maig.
Conferència sobre l'escultura romànica de la Catedral Catedral de Tarragona. | FOTO: Patronat Municipal de Turisme
19/05/2016

 

L’esplendor que neix de la Mediterrània. L’escultura romànica a la seu de Tarragona al segle XII és el nom de la conferència que dissabte 21 de maig (11h) oferirà el doctor i conservador en cap de l'Àrea de Medieval del Museu Nacional d'Art de Catalunya, Jordi Camps Soria. L'acte està organitzat pels Amics de la Catedral de Tarragona i es farà a la seu de l'entitat, ubicada a la Casa Balcells (pla de la Seu número 5).

La decoració escultòrica de les primeres etapes constructives de la Catedral de Tarragona mostra un panorama ric i eclèctic, profundament relacionat amb els corrents artístics visibles a la Catalunya del darrer terç del segle XII. Així, a les parts baixes de la capçalera es fa palesa la vinculació amb monuments de Girona i Barcelona, en una tendència de clar regust mediterrani, amb manifestacions cabdals a Provença i fins i tot Terra Santa. Le sessió pretén valorar aquest panorama, prenent com a punt de partida el ric marc de relacions dels protagonistes de la seu tarragonina.

Segells de reconeixement d’administració oberta