Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 El 80% de les aportacions a la plataforma Cívic Tarraco es poden incorporar a la gestió del patrimoni

El 80% de les aportacions a la plataforma Cívic Tarraco es poden incorporar a la gestió del patrimoni

El 80% de les aportacions a la plataforma Cívic Tarraco es poden incorporar a la gestió del patrimoni

El procés participatiu ha generat un mapa d'idees amb propostes per a les intervencions a Plaça Sedassos, al Fòrum de la Colònia i al Pla Director del Circ
07/12/2016El procés participatiu Cívic Tàrraco clou amb prop de 60 aportacions, de les quals el 80% són viables per a la gestió del Patrimoni de la ciutat. El projecte pilot, dut a terme del 13 al 27 de juny, s'obria a la participació ciutadana per aportar idees de millora al voltant de tres monuments de la ciutat: el Circ, la Plaça Sedassos i el Fòrum de la Colònia. A través de la plataforma Messagenes i de grups de debat i enquestes al carrer es va crear una xarxa cívica que aportava propostes a la gestió i que han generat un mapa d'idees, que posteriorment el consistori n'ha estudiat la viabilitat. La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que "es tracta d'un procés participatiu innovador que incorpora nous elements digitals i tecnològics per moderar el debat i que fomenta la suma i la col·laboració entre les aportacions", i ha afegit: "la valoració dels resultats que fem d'aquest primer procés és positiva, hem fomentat un debat enriquidor i la majoria de les aportacions són viables, ara les treballarem tècnicament i s'incorporaran, en la mesura del possible, en la gestió del patrimoni".

Les idees recollides se centren, principalment, en la preocupació per millorar la convivència entre els monuments i la vida diària, les activitats i usos que s'hi poden realitzar. Les aportacions al Circ i a la Plaça Sedassos també fan incidència en la necessitat de fer el monument més amable i accessible, millorant l'explicació amb plafons i senyalització. Pel que fa al Fòrum de la Colònia, les propostes anaven orientades cap a obrir el monument i fer-lo més permeable, en la línia d'un parc arqueològic urbà com el que ja existeix al voltant de l'Amfiteatre i també millorar-ne la senyalització.

El projecte Cívic Tàrraco ha estat impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni de l'Ajuntament i les càtedres Smart City i d'Inclusió Social de la URV, les conclusions es van presentar el passat dia 1, en el marc de les Jornades de Patrimoni Mundial. Ara un cop finalitzat el projecte pilot, s'ha donat el tret de sortida a un nou procés sobre els usos del patrimoni que derivarà en una modificació de l'ordenança. La participació ja és oberta a través de la mateixa plataforma Messagenes, que genera un debat moderat i contextualitzat i garanteix un ús ètic de les dades aportades.

Enllaç als mapes d'idees de Cívic Tàrraco
Enllaç al nou procés Usos del Patrimoni

Segells de reconeixement d'administració oberta