Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 El Grup Ciutats Patrimoni convoca un concurs de cartelleria sobre protecció mediambiental

El Grup Ciutats Patrimoni convoca un concurs de cartelleria sobre protecció mediambiental

El Grup Ciutats Patrimoni convoca un concurs de cartelleria sobre protecció mediambiental

L’objectiu és promoure la conservació del patrimoni dels centres històrics de les quinze ciutats que en formen part.
12/04/2016

 

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, a través de la seva Comissió de Patrimoni, ha convocat un concurs amb l’objectiu de seleccionar un cartell sobre la necessitat de protecció del medi ambient als centres històrics de les 15 ciutats que formen la xarxa: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Una de les principals finalitats del Grup és la protecció i conservació dels centres històrics de les ciutats que estan inscrites a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. La prevenció i la conscienciació social són les millors eines per lluitar contra el vandalisme paisatgístic, la contaminació acústica, la brutícia i les pintades i per fomentar el reciclatge i el respecte pels espais i elements comuns.

Per aquestes raons, es convoca el concurs, que premiarà el cartell que tingui com a tema la protecció ambiental, tot prenent com a eix fonamental l’agitació i conscienciació social (tant dels habitants com dels milers de visitants que reben les 15 ciutats), i destacant la necessitat de conservació del patrimoni i la seva fragilitat davant els actes incívics.

El concurs és obert a totes les persones, majors de 18 anys, i el termini d’admissió dels treballs finalitza el 10 de maig. El jurat serà la Comissió de Patrimoni, que escollirà l’obra guanyadora valorant-ne l’originalitat, la qualitat artística i la tècnica, així com la relació amb el tema del concurs. El veredicte es farà públic el dia 25 de maig. El concurs està dotat amb un premi únic de 1.500 € i un abonament per a una estada a Paradores de les Ciutats Patrimoni.

Segells de reconeixement d'administració oberta