Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Les Jornades del Patrimoni Mundial commemoren el XVI aniversari de la declaració

Les Jornades del Patrimoni Mundial commemoren el XVI aniversari de la declaració

Les Jornades del Patrimoni Mundial commemoren el XVI aniversari de la declaració

Demà a les 11.15 h l’Alcalde presidirà la presentació de l’aplicació “Tarragona Accessible” del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat.
Les Jornades del Patrimoni Mundial commemoren el XVI aniversari de la declaració Imatge de la plaça UNESCO, inaugurada l'any passat. | Foto: Manel R. Granell
29/11/2016

Les jornades per commemorar els 16 anys de la declaració de Tarragona com a Patrimoni Mundial de la Humanitat comencen demà, 30 de novembre, amb la presentació de l’app “Tarragona Accessible” del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i el lliurament del recent creat premi Tàrraco al Camp d’Aprenentatge de Tarragona, en reconeixement a la tasca de l’entitat a favor de la conservació i difusió del patrimoni de la ciutat.

A les 11:15h a l’Espai Turisme, l’Alcalde Josep Fèlix Ballesteros presidirà la presentació de la nova app del Grup de Ciutats Patrimoni, juntament amb la consellera de Turisme Inma Rodríguez i representants de la Fundació Orange i GVAM. L’app “Tarragona accesible” està dirigida a les persones amb discapacitat auditiva o visual i ofereix quatre rutes temàtiques pels punts d’interès de la ciutat que també són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta iniciativa s’emmarca dins el projecte Ápsside i és fruit del conveni subscrit pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat amb la Fundació Orange i GVAM.

L’aplicació ofereix la denominada “Ruta romana”, que guia al visitant per Tarraco, a través de les restes que perfilen la fisionomia urbana de la que va ser la primera fundació romana fora de la península itálica, i des d’on es va dirigir la conquesta d’Hispania. La “Ruta dels primers cristians de Tarraco” que permet accedir al patrimonio documental, artístic i arqueológic dels primers cristians que van arribar a Tarraco. Arte leyenda e Historia se mezclan en la “Ruta medieval, barreja d’art, llegenda i història que transcorre entre els carrers que uneixen la Catedral i l’esglèsia de Santa Maria del Miracle. Per últim, la “Ruta moderna i contemporània” que recorre el llegat dels segles XIX i XX del moviment modernista a la ciutat.

A les 7 de la tarda, el Saló de Plens acollirà l’acte de lliurament del Premi Tàrraco a l’entitat Camp d’Aprenentatge de Tarragona.  Es tracta de la primera edició d’aquesta distinció creada per reconèixer la tasca d’una entitat o persona a favor de la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni mundial de la ciutat, tant pel conjunt històric romà, com per la resta de patrimonis universals materials i immaterials, com la Dieta Mediterrània o els Castells.

Les Jornades de Patrimoni continuaran fins el dia 4 de novembre i, entre altres destacats, el dijous a la tarda es presentaran les conclusions del procés participatiu al voltant del patrimoni Cívic Tarraco que han impulsat la conselleria de Patrimoni amb la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i les càtedres Smart City i d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili. El divendres, la Casa Canals acollirà una jornada de debat i participació al voltant dels usos del patrimoni històric oberta a la ciutadania per definir l’ús apropiat del patrimoni en el present.

Segells de reconeixement d'administració oberta