Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Patrimoni actua al darrer tram de la volta llarga del circ romà

Patrimoni actua al darrer tram de la volta llarga del circ romà

Patrimoni actua al darrer tram de la volta llarga del circ romà

Patrimoni actua al darrer tram de la volta llarga del circ romà Perímetre de seguretat amb tancament estable
13/04/2016

 

En les darreres setmanes els tècnics de les conselleries de Patrimoni i Territori han avaluat l’estat de conservació de l’últim tram cobert de l’anomenada volta llarga de Sant Hermenegild del recinte de la capçalera del circ romà, davant la presència d’esquerdes visibles en l’arc tapiat que se situa al final de la volta, i s’ha dut a terme un informe que conclou en la necessitat d’actuar en aquest punt.

Així doncs, tot i que la visita al circ romà es manté oberta ja que no perilla la seguretat dels visitants, de manera preventiva s’ha delimitat un perímetre de seguretat amb un tancament estable i s’ha senyalitzat per tal d'evitar l’acostament de persones no autoritzades a la zona afectada. Properament es realitzaran una sèrie de cales a la zona de les esquerdes per poder detectar-ne l’evolució; i s’extreuran mostres d’anàlisi de morter i materials constructius per determinar-ne la composició i possibles causes de la degradació que té.

Les dades que s’obtinguin d’aquesta primera actuació permetran elaborar un diagnòstic més complet de la situació que definirà la intervenció que caldrà executar tot seguit.

Segells de reconeixement d'administració oberta