Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Tarraco Viva continua creixent

Tarraco Viva continua creixent

Tarraco Viva continua creixent

Begoña Floria destaca el "creixement sostingut" de públic que apunten les primeres estimacions d'assistència i anuncia que la propera edició estarà dedicada a la relació de Roma amb Grècia.
Tarraco Viva continua creixent ©Pere Toda. Vilaniu Comunicació
30/05/2016

 

En les primeres declaracions tot just finalitzat el festival Tarraco Viva 2016, la tinent d’alcalde de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha destacat el "creixement sostingut" de públic que apunten les primeres estimacions d'assistència i ha anunciat que la propera edició estarà dedicada a la relació de Roma amb Grècia i el 1900 aniversari de l’ascens al tro imperial de l’emperador Adrià.

“Tot i que no tenim encara dades d’assistència total, podem dir que el nombre d’assistents del primer cap de setmana del festival ja s’està igualant al del segon cap de setmana. Per tant creiem que l’assistència al festival d’aquest any estarà en la línia de creixement sostingut dels darrers anys”, afirma la consellera de Patrimoni.

Seguint amb la valoració d'assistència, la consellera ha destacat que el cicle de conferències i el d’audiovisuals “han tingut una especial acceptació entre el nostre públic, ja que pràcticament totes aquestes activitats han fregat el màxim d’aforament possible”.

Pel que fa al desenvolupament del festival, del total de 466 actes programats s’han pogut realitzar amb normalitat 461. Només es va haver de suspendre per malaltia de l’actor, el monòleg de Sèneca el primer cap de setmana (no així el segon cap de setmana, en el qual l’actor ja va estar restablert). També es va haver de suspendre un cop iniciat i per causa de la pluja la xerrada Lluny de la terra negra, al Camp de Mart.

L'aposta per les cultures mediterrànies, un èxit

Floria ha volgut fer esment també a l'aposta per ampliar la mirada del festival a altres cultures contemporànies a la de l’antiga Roma, que ha qualificat d' èxit molt ben acceptat pel públic del festival. "Creiem -ha afegit- que als seguidors habituals del festival s’hi han sumat nous assistents seguint la seva afició al món de l’antic Egipte”.

I afegeix: “Després del període de producció realitzarem les valoracions a fons i començarem a treballar en la següent edició, que tindrà com a tema central la relació de Roma amb Grècia i el 1900 aniversari de l’ascens al tro imperial de l’emperador Adrià, pot ser el més filohel·lènic de tots els emperadors romans”.

Interès del món de la docència en augment

Així mateix, “seguim constatant l’interès que genera el festival en el col·lectiu d’ensenyants tant de primària i secundària com universitaris, els quals s’apropen per uns dies al festival per tal de veure novetats en la creació de productes de divulgació històrica, molts dels quals són susceptibles d’aplicació a les aules o en les experiències de visita d’alumnes al patrimoni Històric”, assegura Floria.

Les visites escolars a l’activitat Kemet han omplert pràcticament totes les places disponibles. De fet, han estat uns 900 escolars procedents de Tarragona, Barcelona, València i altres indrets de Catalunya i Espanya. 1800 escolars de Tarragona han passat per activitats del mon romà programades pel festival.

“Per tot plegat, creiem que el Festival Tarraco Viva es consolida com una fita cultural important a la nostra ciutat i al nostre país, amb un increment de l’interès internacional (cal esmentar la visita durant una setmana del  professor Katsuyito Takenaka de la Universitat d’Aichi- Nagoya  al Japó, que està fent un treball sobre el festival com a model de dinamització de ciutats històriques)”, ha conclòs Begoña Floria.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta