Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Tarragona atorgarà una distinció a persones i entitats que treballen a favor del patrimoni històric de la ciutat

Tarragona atorgarà una distinció a persones i entitats que treballen a favor del patrimoni històric de la ciutat

Tarragona atorgarà una distinció a persones i entitats que treballen a favor del patrimoni històric de la ciutat

Aquest nou reconeixement ha estat aprovat pel Consell Plenari avui 24 d'octubre de 2106.
24/10/2016

 

El Consell Plenari d’aquest dilluns 24 d’octubre ha aprovat la modificació del Reglament Especial de Distincions de l’Ajuntament, afegint una darrera secció al text anomenada “Reconeixements a les accions en favor del patrimoni històric i la seva preservació”. La proposta es farà realitat una vegada l’any coincidint amb el 30 de novembre, dia en què el Conjunt de Tàrraco va ser declarat Patrimoni Mundial per la Unesco l’any 2000.  Aquell dia s’atorgarà un diploma a l’entitat o persona que aquell any hagi dut tasques a favor de la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni de la ciutat; tant pel que fa al conjunt històric romà, com per a la resta de patrimonis universals materials i immaterials que tenim a la ciutat, com la Dieta Mediterrània o els Castells, entre d’altres.

Els mereixedors d’aquest reconeixement hauran de ser entitats o persones tarragonines vinculades directament amb la ciutat que hagin dut a terme accions de preservació del patrimoni històric o immaterial i que hagin dut a terme accions tan de caràcter arquitectònic, pedagògic, lúdic o turístic, focalitzades en un element específic. Així mateix no poden haver obtingut un reconeixement o distinció de la ciutat en els darrers quatre anys i finalment caldrà que l’impacte de l’acció mereixedora del reconeixement vingui avalada per un tècnic especialista en la matèria.

Segells de reconeixement d’administració oberta