Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Tarragona presenta les Jornades del Patrimoni Mundial

Tarragona presenta les Jornades del Patrimoni Mundial

Tarragona presenta les Jornades del Patrimoni Mundial

Es faran del 30 de novembre al 4 de desembre amb motiu del XVIè aniversari de la declaració.
Tarragona presenta les Jornades del Patrimoni Mundial Moment de la presentació de les Jornades del Patrimoni Mundial. | FOTO: Mauri Fernández
22/11/2016

L’Ajuntament de Tarragona, a través de l’àrea de Patrimoni Històric, ha preparat un programa d’actes per tal de celebrar el XVIè aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial. A aquesta declaració, efectuada el 30 de novembre de l’any 2000, s’hi van sumar posteriorment la declaració de Patrimoni Immaterial Mundial per als castells i per a la dieta mediterrània, entre d’altres.

Les jornades presenten des de xerrades, presentacions públiques com l’aplicació Tarragona Accessible, duta a terme amb el Grup Ciutats Patrimoni, o el balanç del procés participatiu Cívic Tàrraco; així com un espai de reflexió sobre les responsabilitats i la importància de preservar i alhora difondre el nostre patrimoni, amb una jornada de debat sobre els usos del patrimoni. Al llarg del cap de setmana també se succeiran diferents actes, com històries de reconstrucció, així com jornades de portes obertes als principals monuments, amb la participació de diferents museus i grups de reconstrucció de la ciutat.

S’afegeix, a més una nova distinció municipal, coincidint amb l’aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial per la UNESCO. La ciutat entregarà aquesta nova distinció, el PREMI TÀRRACO, a l’entitat o persona que durant l’últim any hagi dut tasques a favor de la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni mundial de la ciutat i enguany el guardonat serà el Camp d’Aprenentatge de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta