Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2016 Un audiovisual s'endinsa en la Tàrraco dels primers cristians

Un audiovisual s'endinsa en la Tàrraco dels primers cristians

Un audiovisual s'endinsa en la Tàrraco dels primers cristians

El Centre Tarraconense El Seminari acull el 26 de maig la presentació de la cinta, que ofereix una visió divulgativa del patrimoni paleocristià de Tarragona.
Un audiovisual s'endinsa en la Tàrraco dels primers cristians FOTO: Rafael López-Monné
23/05/2016

 

Aquest dijous 26 de maig, a les 19.30 h, es presenta l'audiovisual La Tàrraco dels Primers Cristians al Centre Tarraconense El Seminari (c. Sant Pau, 2). L'audiovisual és una iniciativa del Centre Tarraconense El Seminari i l'Associació Cultural Sant Fructuós i compta amb el patrocini de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, Tarragona Turisme, el Museu d'Història de Tarragona, Tarraco Viva, el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Nacional Arqueològic, el Museu Diocesà de Tarragona, el Camp d'Aprenentatge de la ciutat de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. A l’acte assistirà el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats.

L'audiovisual, que té una durada de 17 minuts, ofereix una visió aèria i divulgativa dels espais que conformen el patrimoni paleocristià que es conserva a la ciutat. L'enregistrament, que en breu estarà disponible també a Youtube, està locutat en tres idiomes, català, castellà i anglès i, properament incorporarà també les versions en francès i italià. La cinta es podrà visualitzar permanentment al Centre Tarraconense El Seminari, lloc d’inici de la Ruta dels Primers Cristians, però també s’ofereix a les altres institucions i equipaments museístics de la Ruta perquè pugui ser visionat en els diferents monuments.

L'edició de l'audiovisual s'emmarca en la iniciativa liderada per diferents institucions i equipaments museístics de la ciutat. En aquest sentit, l'any 2013 ja es va establir La Ruta dels Primers Cristians de Tàrraco, que permet al visitant gaudir dels principals espais artístics i arqueològics paleocristians de la ciutat.

El patrimoni paleocristià de Tàrraco

El patrimoni paleocristià de Tàrraco es remunta a la tradició que indica que la penetració de la cristianització a Hispània fou obra de l’Apòstol Pau a través de terres catalanes. La primera notícia de màrtirs en tota la Península Ibèrica ve donada a Tàrraco amb la figura del bisbe Fructuós i el seus diaques Auguri i Eulogi, l’any 259.

El patrimoni paleocristià que la ciutat ha llegat és, en el seu conjunt, el més notable de tota la península ibèrica. Monuments i jaciments com l’amfiteatre i la seva basílica visigòtica, la necròpolis, les basíliques paleocristianes del Francolí o el conjunt tardoromà de la vil·la de Centcelles, amb el seu magnífic mosaic amb escenes de l’Antic i del Nou Testament, formen part d’aquesta riquesa patrimonial.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta