Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2017 Diumenge inicia el 19è Festival Tarraco Viva amb més influència grega que mai

Diumenge inicia el 19è Festival Tarraco Viva amb més influència grega que mai

Diumenge inicia el 19è Festival Tarraco Viva amb més influència grega que mai

A la conferència inaugural hi intervindran Joaquín Ruiz de Arbulo, Jesús Carruesco, Javier Velaza i Joana Zaragoza
12/05/2017


A partir de diumenge i durant els propers quinze dies, la ciutat de Tarragona viurà una nova edició del Festival romà per excel·lència, Tarraco Viva. Seguint la línia de l’any passat, en què el Festival va començar a buscar lligams amb altres civilitzacions i es va apropar al món egipci, enguany toca el torn dels grecs. Grècia i Roma van ser les dues grans cultures del món Mediterrani clàssic, que es van retroalimentar i influir mútuament, i un dels emperadors més importants de l’Imperi romà, Adrià, també va estar a cavall d’ambdues cultures. I així comença el Festival aquest diumenge a les 12 h a la sala del Sarcòfag d’Hipòlit del Pretori Romà, amb una conferència inaugural de la mà dels catedràtics i professors d’universitat Joaquín Ruiz de Arbulo, Jesús Carruesco, Javier Velaza i Joana Zaragoza, moderats pel director del festival, Magí Seritjol.

Entre els més de 430 actes programats, hi ha diverses novetats a destacar com són les activitats que es faran a l’entorn dels barris, amb Del teu barri a l’antiga Roma, un projecte que vol donar a conèixer l’existència, ja en època romana, dels vicini (veïns) i la seva convivència amb la urbs, la ciutat. També serà de rellevància l’acte de cloenda, on es farà una reflexió a l’entorn dels Alcaldes de Tàrraco, emperadors de Roma, que s’esdevenia al Gran Fòrum Provincial de Tàrraco, un dels espais més grans construïts mai en època romana.

> Podeu consultar tota la programació a: www.tarracoviva.com

Segells de reconeixement d’administració oberta