Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2017 El procés participatiu sobre els usos del patrimoni, pas previ per a una nova ordenança reguladora

El procés participatiu sobre els usos del patrimoni, pas previ per a una nova ordenança reguladora

El procés participatiu sobre els usos del patrimoni, pas previ per a una nova ordenança reguladora

El procés, emmarcat en el projecte global de participació Cívic Tàrraco, és obert fins al 15 de febrer.
El procés participatiu sobre els usos del patrimoni, pas previ per a una nova ordenança reguladora Jornada "Els usos del patrimoni". | FOTO: Teresa León - MHT
17/01/2017

En el marc de la Jornades del Patrimoni Mundial a Tarragona del passat mes de desembre de 2016, es va donar el tret de sortida a un nou procés participatiu sobre els usos del patrimoni de la ciutat. La Casa Canals va acollir durant el matí una trobada amb experts per engegar un debat sobre què es pot fer i què no es pot fer amb els monuments i espais històrics de la ciutat. Al mateix temps, es va iniciar el debat virtual a la plataforma digital Messagenes, que continua obert fins al 15 de febrer, en el marc del projecte de participació Cívic Tarraco. El resultat d’aquest procés derivarà en un canvi en les ordenances municipals que regulen els usos del patrimoni. El debat està impulsat per la conselleria de Patrimoni, el Museu d’Història i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, i és obert a tota la ciutadania.

Des del 16 de febrer i fins el 15 de març, recollint totes les aportacions de caire popular realitzades a través dels diferents canals de participació, s’elaborarà una proposta tècnica per modificar les ordenances. A partir de l’abril hi ha previstes dues jornades de debat d’aquest primer document, a les quals es convidarà tothom qui hagi fet aportacions. Posteriorment, i havent millorat la proposta, aquesta passarà a la Comissió de Cultura. Pas previ perquè es debati en el Plenari Municipal. En cas d’aprovar-se per part dels consellers, es posarà a exposició pública, abans de l’aprovació definitiva, de nou, en consell plenari.

Un nou procés en el marc de Cívic Tàrraco

El projecte global de participació Cívic Tàrraco ha estat impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament i les càtedres Smart City i d’Inclusió Social de la URV. Les conclusions es van presentar el passat dia 1, també en el marc de les Jornades de Patrimoni Mundial. Ara, un cop finalitzat el projecte pilot al voltant del Pla Director del Circ i les actuacions a plaça Sedassos i Fòrum de la Colònia, s’ha donat el tret de sortida a un nou procés sobre els usos del patrimoni que derivarà en una modificació de l’ordenança. La participació ja és oberta a través de la mateixa plataforma Messagenes, que genera un debat moderat i contextualitzat i garanteix un ús ètic de les dades aportades.

Més informació:

Segells de reconeixement d'administració oberta