Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2017 Èxit de públic del nou format de "Tarragona Història Viva"

Èxit de públic del nou format de "Tarragona Història Viva"

Èxit de públic del nou format de "Tarragona Història Viva"

Els espectadors valoren amb un 8,5 la nova proposta que combina recreació en viu i tecnologia digital a l'arena de l'Amfiteatre
Èxit de públic del nou format de "Tarragona Història Viva" Imatge: Rafael López-Monné
10/08/2017


La sisena edició de "Tarragona Història Viva" que ha estrenat aquest estiu un nou format d'espectacle a l'Amfiteatre -que combina tecnologia i recreació històrica en viu— està tenint una gran acollida entre el públic assistent.

Les quatre representacions realitzades a l'Amfiteatre han aplegat ja prop de 3.000 espectadors; el dissabte passat, 5 d'agost, va penjar el cartell d'entrades esgotades. Des del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona es preveu arribar de nou aquest dissabte al màxim d'aforament, que és de 800 persones. La valoració ha anat incrementant-se setmana a setmana fins a arribar al 8,5 sobre 10 a les enquestes de satisfacció que es fan en finalitzar l'espectacle. La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha afirmat: "estem molt satisfets per l'èxit d'aquesta aposta innovadora. Estem convençuts que estem davant d'un punt de partida molt interessant en el que hem de continuar creixent".


El 80% d'assistents són de fora de Tarragona

La representació en viu que il·lustra la vida quotidiana a Tàrraco o les lluites de gladiadors a l'arena de l'Amfiteatre es complementa amb la tecnologia digital que posa en context la Tàrraco romana i els seus vincles amb Roma i altres ciutats de l'Imperi. Aquesta tasca divulgativa es realitza en català i en castellà, alternativament, i, a més, compta amb subtítols en tres idiomes a una gran pantalla. La consellera de Turisme explica: "S'ha incorporat tecnologia digital potent i s'ha donat importància al so, la llum i a un component lúdic necessari per fer gaudir als visitants d'aquesta immersió a la història de la ciutat. L'esforç tècnic i humà ha donat els seus fruits: el 33% del públic assistent és estranger, majoritàriament, de França, seguit pels d'origen holandès i britànic i també estatunidencs. El 20% són de la ciutat de Tarragona i el 47% restant provenen de la resta d'Espanya. Entre els turistes que assisteixen a l'espectacle, prop de la meitat pernocten a Tarragona".


Les famílies, el públic majoritari

Les famílies són el públic majoritari: representen més del 80% dels assistents. En aquest sentit, Inma Rodríguez explica que "l'espectacle s'ha concebut pensant en el públic familiar i el resultat ens mostra que l'objectiu s'ha assolit. La imatge dels gladiadors lluitant en un escenari real, combinat amb el so i les imatges, dóna dinamisme a una activitat molt atractiva per als més petits. Per això, vam crear un paquet familiar que, a un preu únic de 35 €, inclou entrades per 2 adults i 2 nens". I assegura: "De fet, són ells, els menors de 15 anys, els que valoren millor l'espectacle, i li atorguen un 9,4 sobre 10".

"Tarragona Història Viva" està impulsat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i compta amb la participació dels grups de recreació històrica de la ciutat Thaleia i Tarraco Lvdvs i de l'empresa Digivision. Les properes representacions seran els dies 12 i 26 d'agost i el tancament serà el dia 2 de setembre. En totes les representacions hi ha subtítols en català, castellà, anglès i francès. El preu de les entrades anticipades és de 10 euros, per a adults, i de 7,50 euros per a nens entre cinc i 12 anys, i majors de 65 anys. Si la compra es realitza directament a taquilla, els preus són de 15 i 10 euros, respectivament. A més hi ha una entrada familiar, 35 € per 2 adults i dos nens. La compra es pot realitzar a través del web del Patronat Municipal de Turisme, www.tarragonaturisme.cat, a les oficines municipals de Turisme, i també a les taquilles de l'Amfiteatre, dues hores abans de la representació.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta