Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2017 Inauguració de l’exposició: Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI

Inauguració de l’exposició: Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI

Inauguració de l’exposició: Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI

El proper dimecres dia 20 de setembre a dos quarts de vuit del vespre a la casa de la Generalitat, carrer Major, 14 de Tarragona
13/09/2017

L’exposició ha estat produïda i comissariada des dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, de la Generalitat de Catalunya. 

La comissària Montse Caballero va plantejar dos criteris per a l’exposició, d’una banda reunir en un mateix projecte catorze dels millors fotògrafs del Camp de Tarragona, de l’altra presentar aquests monuments mil·lenaris - tan destacats que han merescut la declaració per part de la UNESCO, l’any 2000, de ser considerats patrimoni de la humanitat - des del punt de vista de la seva interrelació, convivència, amb la societat i l’entorn actual.

Els fotògrafs seleccionats s’han fet càrrec, cadascun, d’un dels catorze monuments inclosos en la declaració. Tots els fotògrafs tenen perfil al web www.territoriscreatius.cat i els relacionem a continuació amb el monument que han fotografiat, són: Ferran Aguilar (Pedrera del Mèdol), Gerard Boyer (Teatre), Jordi Brú (Torre dels Escipions), Jorge Conde (Necròpolis Paleocristiana), Ramón Cornadó (Muralles), Pep Escoda (Fòrum Provincial), Montse Ferré (Aqüeducte), Ram Giner (Vil·la dels Munts), Rafael López Monné (Amfiteatre), Verònica Moragas (Recinte de culte), Rubén Perdomo (Fòrum de la colònia), Montse Riera (Arc de Berà), Laura Rodríguez (Circ), Cristina Serra (Vil·la mausoleu de Centcelles).

L’exposició ha gaudit del suport i col·laboració dels museus que gestionen aquests monuments (o part d’ells): el Museu Bíblic Tarraconense amb el seu director Andreu Muñoz, el Museu Diocesà de Tarragona amb la seva directora, Sofia Mata de la Cruz, el Museu d’Història de Tarragona amb el seu director Lluís Balart, i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la seva directora Mònica Borrell. També de nombrosos professionals i tècnics que han donat suport a la informació.

L’exposició romandrà oberta a la visita del 18 de setembre de 2017, al 31 de gener de 2018. Es preveu que sigui itinerant. També s’està plantejant fer-ne un catàleg. 

Segells de reconeixement d’administració oberta