Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2017 Les VI Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 tindran lloc del 17 al 22 d'octubre

Les VI Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 tindran lloc del 17 al 22 d'octubre

Les VI Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 tindran lloc del 17 al 22 d'octubre

Les activitats, que inclouran recreacions, visites teatralitzades, tallers o jocs d’estratègia, es realitzaran a espais històrics, escenari dels fets reals, del 17 al 22 d’octubre
Les VI Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 tindran lloc del 17 al 22 d'octubre Inma Rodríguez i Paco Tovar han presentat la nova edició.
11/10/2017


Les VI Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 tindran lloc del 17 al 22 d’octubre i oferiran una trentena d’activitats (vegeu-ne la programació). Les jornades estan organitzades per pel l’Ajuntament de Tarragona —a través del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT) i la Conselleria de Patrimoni – Museu d’Història— i l’Associació Projecte Tarragona 1800. La presidenta del PMTT, Inmaculada Rodríguez, i el secretari de l’associació Projecte Tarragona 1800, Paco Tovar, han presentat aquesta setmana les nombroses propostes del programa en un acte celebrat a l’Espai Turisme.

Com en altres edicions, destaca el fet d’oferir activitats de reconstrucció històrica que combinen el rigor i la divulgació amb l’entreteniment i la participació del públic a espais reals que van ser testimonis del setge de Tarragona durant la Guerra del Francès: la Falsa Braga i el Passeig Arqueològic, la Casa Castellarnau o la Catedral i el seu campanar.

Les activitats, pensades perquè tots els públics hi puguin participar, són diverses i inclouen visites teatralitzades a la Casa Castellarnau, visites guiades tematitzades als espais Sant Dídac, Santa Bàrbara, Sant Domènec i Sant Magí, tallers didàctics, jocs de taula i estratègia, la recreació d’un campament Napoleònic, un espai dedicat al llibre, un cicle de conferències, tallers d’instrucció o una visita guiada als espais històrics de la Catedral i pujada al campanar.

“Amb la consolidació de les Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 –va destacar la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez-, Tarragona continua apostant per la recreació i la divulgació com a puntes de llança per posicionar-la com la ciutat que millor explica la historia”. Per la seva banda, Paco Tovar va voler destacar que les jornades d’enguany tindran un caràcter “més divulgatiu i participatiu que mai”.

Segells de reconeixement d'administració oberta