Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2017 L'Hemeroteca Municipal ha digitalitzat més de set mil pàgines de publicacions periòdiques el 2016

L'Hemeroteca Municipal ha digitalitzat més de set mil pàgines de publicacions periòdiques el 2016

L'Hemeroteca Municipal ha digitalitzat més de set mil pàgines de publicacions periòdiques el 2016

Es corresponen a un total de 29 capçaleres de revistes i premsa de la primera meitat del segle XX
13/01/2017


Durant l’any 2016 la Biblioteca Hemeroteca Municipal ha incorporat a la web de premsa digitalitzada més de set mil planes de publicacions periòdiques d’un total de 29 capçaleres de revistes i premsa de la primera meitat del segle XX. En total, actualment, es poden consultar per internet més de 332.000 planes de publicacions periòdiques. La primera publicació data de l’any 1808 i es tracta del primer Diario de Tarragona.

Enguany s’han digitalitzat nombroses revistes, algunes de curta durada però que permeten omplir buits històrics i temàtics. Pel que fa a les temàtiques destaquen les revistes de postguerra de caire polític i religiós com Garra, revista de la Falange, Por Él! o Guión d’Acción Católica, publicades entre 1944 i 1956. També es poden consultar revistes de grups excursionistes, literàries com Patria, que s’ha pogut digitalitzar gràcies a la col·laboració de la familia Quintana que en conserva la col·lecció. Hi ha publicacions vinculades al món de l’educació com El Magisterio tarraconense, Cossetània o Vida estudiantil, aparegudes a la dècada dels anys vint i trenta del segle passat.

En alguns casos les col·leccions no són completes, per la qual cosa, des de l’Hemeroteca, fan una crida per qualsevol aportació de col·leccionistes o particulars que permetin disposar del màxim nombre de publicacions i fer-les accessibles i consultables a través d’Internet.  

> Visiteu la pàgina web de l’hemeroteca digitalizada

Segells de reconeixement d'administració oberta