Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2017 Tarragona participa en les jornades "Memoria e democracia" que se celebren a A Coruña

Tarragona participa en les jornades "Memoria e democracia" que se celebren a A Coruña

Tarragona participa en les jornades "Memoria e democracia" que se celebren a A Coruña

La tinent d'alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha presentat les activitats realitzades per a la recuperació de la memòria històrica
16/11/2017La tinent d'alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, participa aquest matí a les jornades "Memoria e Democracia" que se celebren a A Coruña. Organitzades per la Universidad da Coruña i la Deputación da Coruña, es duen a terme des d'avui dia 16 fins al dissabte 18 i reuneixen representants de municipis i experts en projectes de recuperació de la memòria històrica de les víctimes del franquisme.

Les jornades han començat aquest matí amb la conferència inaugural de Máximo Castex, advocat de Buenos Aires representant de la querella Argentina pels crims del franquisme. A continuació, la tinent d'alcalde de Patrimoni ha pres part en una taula rodona, juntament amb representants de Cádiz, Barcelona, Vitoria i A Coruña, on ha presentat les activitats realitzades a Tarragona per a la recuperació de la memòria històrica. En la xerrada ha exposat les intervencions fetes en els darrers anys a Tarragona, com la recuperació del refugi antiaeri del Palau Municipal i la dignificació de la fosa comú del cementiri, entre d'altres, i ha avançat les properes accions previstes en la senyalització d'espais que van ser escenaris significatius de la lluita contra el franquisme.

Demà divendres, s'han programat sessions sobre episodis de la repressió franquista a Galícia i una taula rodona que versarà sobre O Pazo de Meirás. La trobada finalitzarà el dissabte al matí amb un recorregut per la ciutat gallega que començarà a la Torre de Hércules i recorrerà el Campo do Rata i el Memorial Xermolos de Paz e Liberdad en record a les víctimes del franquisme.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta