Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 El projecte Civic Tarraco es presenta com a model de gestió participativa del patrimoni

El projecte Civic Tarraco es presenta com a model de gestió participativa del patrimoni

El projecte Civic Tarraco es presenta com a model de gestió participativa del patrimoni

La consellera Begoña Floria participa en una conferència internacional sobre el futur del patrimoni cultural
El projecte Civic Tarraco es presenta com a model de gestió participativa del patrimoni La tinent d’alcalde Begoña Floria durant la conferència internacional ‘Hupg Conference 2018’
12/04/2018

La tinent d'alcalde de Patrimoni i directora de la Fundació Smart Mediterranean City de Tarragona, Begoña Floria, ha participat a la 'Hupg Conference 2018', una conferència internacional amb el lema 'Compartint el futur del patrimoni cultural: sinergies entre patrimoni, turisme i cultura digital' que se celebra a Dubrovnik (Croàcia).

La trobada ha reunit experts en la gestió del patrimoni cultural d'Austràlia, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, França, Alemanya, Itàlia, Malta, Montenegro, Països Baixos, Romania i Rússia.

La consellera ha presentat el projecte Civic Tarraco, impulsat per la Fundació Smart, l'Ajuntament i les Càtedres Universitàries de Smart City i Inclusió Social i que proposa un model participatiu que va més enllà de les propostes clàssiques de gestió del Patrimoni i, a través de la tecnologia, facilita la generació i la proposta d'idees. Floria ha explicat "hem estat convidats a participar en aquesta trobada per donar a conèixer la nostra experiència amb una eina pionera que ens ha permès millorar en la gestió i la presa de decisions del patrimoni".

En la jornada d'ahir al matí, va exposar l'experiència de Civic Tarraco que es va posar en marxa a través de l'eina Messagenes i que com a iniciativa pilot va dur a terme un procés de debat al voltant de tres projectes del patrimoni històric de la ciutat. La consellera ha explicat que com a resultat del procés, un 40% de les propostes recollides eren viables de desenvolupar des de l'àrea de Patrimoni, un 45% eren viables per a altres àrees del consistori i la resta no eren realitzables.

Com a conclusió, ha destacat que "és un procés amb un enfocament molt més obert i transformador que capacita els ciutadans, connecta la societat amb els especialistes i polítics responsables i permet generar mapes d'idees que van més enllà de les opinions i opinions específiques" i ha afegit que la bona valoració de l'experiència ha fet que s'ampliï la cobertura de Civic Tarraco i s'incorporarà en els processos de presa de decisions vinculats al Patrimoni.

Podeu trobar més informació a la web de la 'Hupg Conference 2018".

Segells de reconeixement d’administració oberta