Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 La Nit Europea de la Recerca arriba per primera vegada a Tarragona amb el lema “La recerca, patrimoni de tothom”

La Nit Europea de la Recerca arriba per primera vegada a Tarragona amb el lema “La recerca, patrimoni de tothom”

La Nit Europea de la Recerca arriba per primera vegada a Tarragona amb el lema “La recerca, patrimoni de tothom”

La URV junt amb els instituts de recerca ICAC, ICIQ, IISPV i IPHES s’han unit a aquest projecte, que té lloc alhora en 300 ciutats europees
La Nit Europea de la Recerca arriba per primera vegada a Tarragona amb el lema “La recerca, patrimoni de tothom” Foto: Mauri
17/09/2018

Més de 60 investigadors investigadores de la Universitat i els instituts de recerca del territori participaran en la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la recerca que té lloc cada any en 300 ciutats de 30 països d'Europa alhora i que, per primera vegada, s'organitza a les comarques de Tarragona.

Els objectius d'aquesta activitat, impulsada per la Comissió Europea des del 2005, són promoure el reconeixement públic dels investigadors, donar a conèixer la importància de la seva feina per a la societat, mostrar que la recerca, en totes les seves disciplines, és fascinant, i explicar i mostrar la recerca i els investigadors.

Enguany Tarragona i Reus en seran protagonistes els dies 28 i 29 de setembre sota el lema "La recerca, patrimoni de tothom". Amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni, la Universitat Rovira i Virgili coordina aquest projecte a les comarques del sud de Catalunya, junt amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, l'Institut Català d'Investigació Química, l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. Les institucions han dissenyat activitats adreçades al públic familiar: rutes guiades en espais patrimonials el divendres al matí i tallers científics a la tarda a la ciutat de Tarragona així com una activitat amb xerrades divulgatives que es farà a Reus el dissabte, dia 29 de setembre.

Les activitats del dia 28 de setembre a Tarragona tenen com a destinataris diversos públics, però especialment el familiar, i impliquen el contacte directe entre investigadors i audiència a través de rutes i tallers que combinen l'educació científica i la diversió.

A la tarda s’impartiran una vintena de tallers paral·lels de diferents disciplines a la plaça Corsini, que permetran al públic de totes les edats circular de l'un a l'altre. Inclouen aspectes relacionats amb el patrimoni cultural, el patrimoni natural i la dieta mediterrània com a patrimoni immaterial de la humanitat, i s’hi es tracten tallers dedicats a la promoció de la salut.

A banda dels tallers i de manera simultània, a les 17.30 h a l'escenari de la plaça Corsini hi haurà un berenar amb ciència: pa amb oli, sal i xocolata, una activitat que vol mostrar l'aspecte científic d’aquests aliments i compta amb la col·laboració dels paradistes del Mercat Central. A les 18.00 h, davant de la porta principal del Mercat Central, es farà la ruta guiada Del Mercat Central al Banc d'Espanya: descobreix el patrimoni del nostre entorn. També s’ha preparat un espectacle científic amb la col·laboració de l’Associació per a la Divulgació Científica del Camp de Tarragona.

L’Ajuntament de Tarragona, a través de la Conselleria d’Educació i l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), són els col·laboradors principals d’aquestes activitats junt amb el Mercat Central, a més de la DOP Siurana. L’empresa Asesa i el Port de Tarragona en són patrocinadors.

Segells de reconeixement d’administració oberta