Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 La Tarragona modernista recorre la petjada de l'arquitecte Jujol a Tarragona i comarques

La Tarragona modernista recorre la petjada de l'arquitecte Jujol a Tarragona i comarques

La Tarragona modernista recorre la petjada de l'arquitecte Jujol a Tarragona i comarques

Amb motiu de l’Any Jujol, es realitzaran visites guiades pel llegat modernista de la ciutat. El concurs a Instagram #TGNmodernista en descobrirà les joies al Camp de Tarragona
La Tarragona modernista recorre la petjada de l'arquitecte Jujol a Tarragona i comarques Foto: Mauri
18/10/2018

Aquest any se celebren els 140 anys del naixement de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol i els 70 de la seva mort, per aquest motiu, Tarragona, una de les ciutats més importants en la trajectòria del reconegut arquitecte, organitza un programa d’activitats per reconèixer el seu ric llegat. La consellera de Cultura i Patrimoni, Begoña Floria, ha destacat la importància de l’obra de Jujol i ha reivindicat “el seu geni creatiu i l’extraordinari llegat artístic que va deixar a molts indrets de Catalunya” i ha afegit: “amb l’objectiu de donar-li el reconeixement que mereix, des de l’Ajuntament impulsem activitats per tal que la ciutadania conegui la important petjada que va deixar a Tarragona”.

El darrer dissabte d’octubre, dia 27, i tots els dissabtes de novembre es realitzarà una visita guiada a la Tarragona modernista. Es tracta d’una ruta que s’iniciarà a l’Antiga Audiència amb la projecció d’un documental i continuarà recorrent punts tan emblemàtics com la casa Ximenis, el mausoleu a Jaume I o el col·legi de les Teresianes junt amb l’estrenat Mercat, l’església Sant Francesc, entre d’altres. Josep Maria Buqueras, expert en modernisme i en l’obra de Jujol, serà el guia que en desgranarà la figura a través dels edificis i monuments que contenen la seva petjada. La ruta urbana acabarà amb una visita guiada al Teatre Metropol a càrrec d’Agora Tarraco.

Cristòfor Salom, tècnic de Patrimoni, la consellera
Begoña Floria i Josep Maria Buqueras, arquitecte

Jujol va estar molt present al Camp de Tarragona i diverses poblacions gaudeixen d’obres de la seva autoria. Per aquest motiu, la Fundació Trencadís ha organitzat un cicle de conferències itinerant per realçar tots aquests espais. Des d’aquest mes d’octubre i fins al juliol del 2019, s’oferirà l’oportunitat de conèixer, entre d'altres, la Casa Bofarull dels Pallaresos, el santuari Nostra Senyora de Montserrat de Montferri, l’església del Sagrat Cor de Montferri.

Adjuntem el cartell Tarragona modernista, amb la descripció de les activitats amb motiu de l'Any Jujol.

#TGNmodernista: concurs de fotografia

Instagram es convertirà en aparador del llegat de Jujol a les comarques de Tarragona. L’Ajuntament convoca als usuaris a participar en l’activitat #TGNmodernista. Les persones que vulguin participar-hi podran publicar imatges d’edificis, objectes, elements urbans, detalls arquitectònics, etc., amb l’etiqueta #TGNmodernista fins al dia 11 de novembre a les 23 h. Posteriorment es reunirà un jurat i en seleccionarà 12 fotografies guanyadores, que il·lustraran un calendari de 2019 editat per l’Ajuntament de Tarragona. A banda de formar part del calendari, s’atorgaran 12 premis, consistents, cadascun, en 2 entrades per a les representacions de la programació estable del Teatre Metropol.

Segells de reconeixement d'administració oberta