Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 L'Ajuntament felicita la Reial Societat Arqueològica Tarraconense per rebre la Creu de Sant Jordi

L'Ajuntament felicita la Reial Societat Arqueològica Tarraconense per rebre la Creu de Sant Jordi

L'Ajuntament felicita la Reial Societat Arqueològica Tarraconense per rebre la Creu de Sant Jordi

20/07/2018

L'Ajuntament de Tarragona felicita la Reial Societat Arqueològica Tarraconense per rebre la Creu de Sant Jordi, guardó que avala la seva tasca de salvaguarda, conservació, estudi, difusió i dignificació del patrimoni monumental i arqueològic de la ciutat.

La Junta de Govern del consistori va aprovar, el juliol de l'any passat, donar suport al fet que la Reial Societat Arqueològica rebés aquest reconeixement. Seguidament, va comunicar aquest suport per carta a l'aleshores conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig.

En aquesta carta, l'Ajuntament destacava la llarguíssima trajectòria de l'entitat (que l'any vinent celebrarà el seu 175è aniversari) i que gràcies a la seva actuació desinteressada es van poder salvar de la destrucció o es va millorar la conservació de diferents elements del conjunt  patrimonial de la ciutat. Així mateix, es recordava que la Real Societat Arqueològica Tarraconense és també responsable de la recuperació de peces tan emblemàtiques per a la ciutat com el mosaic de la Medusa o els frisos d'entaulament del temple d'August.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, assistirà dilluns vinent, 23 de juliol, a l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi, que tindrà lloc a les set de la tarda al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Segells de reconeixement d’administració oberta