Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 L'Associació Setge de Tarragona 1811 commemora l'aniversari de la Guerra del Francès a la ciutat

L'Associació Setge de Tarragona 1811 commemora l'aniversari de la Guerra del Francès a la ciutat

L'Associació Setge de Tarragona 1811 commemora l'aniversari de la Guerra del Francès a la ciutat

Els actes tindran lloc fins al 28 de juny
L'Associació Setge de Tarragona 1811 commemora l'aniversari de la Guerra del Francès a la ciutat Foto: Rafael López-Monné
11/06/2018


Per commemorar el setge que va patir la ciutat de Tarragona en la guerra contra Napoleó del 3 de maig al 28 de juny de 1811, s’han programat un seguit d’actes per donar a conèixer aquests fets històrics que estan impulsats per l’Associació Setge de Tarragona 1811 i l’Ajuntament de Tarragona, en col·laboració amb l’Associació Projecte Tarragona 1800, la Biblioteca Pública i la Biblioteca Hemeroteca Municipal.

El proper dijous, 14 de juny, Pilar Caldú, llicenciada en Filologia Romànica Hispànica impartirà una conferència sobre la població civil a Tarragona en el període 1808-1813, i el dijous 21, l’historiador Josep Sánchez Cervelló analitzarà la Guerra del Francès a les Terres de l’Ebre.

Dimecres, 27 de juny a les 18.30 h es realitzarà una ruta literària sobre el Setge de Tarragona que s’iniciarà al Portal de Roser i transcorrerà pel passeig arqueològic, el passeig de Sant Antoni, el Pla de la Seu i el Portal del Carro. L’activitat és gratuïta amb inscripció prèvia a través del correu electrònic de la Biblioteca Pública.

Els actes de commemoració del setge a Tarragona clouran el dijous 28 de juny, data de l'assalt les tropes franceses a la ciutat, a les vuit del vespre, amb l’ofrena floral de les entitats i institucions tarragonines davant el monument als Herois, a la Rambla Nova. Després de l’ofrena, la comitiva seguirà la timbalada popular fins al Pla de la Seu, on es farà una ofrena sota la placa commemorativa que hi ha a la façana de l'antiga rectoria de Sta. Maria de la Catedral com a homenatge als heroics defensors de la ciutat i els habitants que van patir el setge.

> Descarregueu-vos-en el programa en aquest enllaç

Segells de reconeixement d’administració oberta