Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 Música de Cambra de primer nivell per celebrar els 25 anys de les Ciutats Patrimoni, en el marc del Programa Cultural dels Jocs

Música de Cambra de primer nivell per celebrar els 25 anys de les Ciutats Patrimoni, en el marc del Programa Cultural dels Jocs

Música de Cambra de primer nivell per celebrar els 25 anys de les Ciutats Patrimoni, en el marc del Programa Cultural dels Jocs

El concert tindrà lloc aquest dissabte a la tarda a la Sala del Sarcòfag d’Hipòlit
Música de Cambra de primer nivell per celebrar els 25 anys de les Ciutats Patrimoni, en el marc del Programa Cultural dels Jocs Cartell promocional del V Cicle de Música de Cambra.
25/05/2018

El V Cicle Música de Cambra a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya arriba aquest cap de setmana a Tarragona en el marc del Programa Cultural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Aquest dissabte, 26 de maig, a les 19 h, la Sala del Sarcòfag d'Hipòlit del Pretori acollirà el concert del duet Alma Olite (violí) i David Pellejer (piano), de la Escuela Superior de Música Reina Sofía. Tots dos interpretaran obres de S. Prokofiev, I. Stravinsky, C. Débussy, M. de Falla i F. Poulenc. L'entrada al concert és gratuïta i lliure fins a omplir l'aforament del recinte.

La música de cambra, que per a molts crítics és el gènere amb el qual la música assoleix la màxima expressió de qualitat i emoció, serà la protagonista de la cinquena edició d'aquest cicle, que l'any 2017 va ser gaudit per prop de 4.000 persones a tot l'Estat. Les agrupacions de cambra de la Escuela Superior de Música Reina Sofía, considerada un dels centres d'alta formació musical més prestigiosos del món, protagonitzen aquesta sèrie de concerts a 15 ciutats del país. El cicle va començar el passat 18 d'abril a Còrdova i es tancarà aquest mes de juny amb els darrers concerts a Eivissa, Toledo i Càceres.

El cicle de concerts "Música de Cambra a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya" és fruit de la col·laboració del Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España (GCPHE), que enguany celebra el 25è aniversari de la seva creació, amb la Fundació Albéniz i l'Escola Reina Sofia. El GCPHE es va constituir l'any 1993 amb l'objectiu d'actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric de les ciutats que en formen part, així com en la difusió i promoció nacional i internacional dels seus valors culturals, posant èmfasi en el desenvolupament d'un turisme cultural de qualitat. Tarragona és membre del grup des de l'any 2006.

Sota el títol de Somnis de Pedra i Aigua, el Programa Cultural dels Jocs Mediterranis complementarà l'esperit olímpic i l'esport amb un seguit de propostes culturals amb el Mediterrani, nexe d'unió, solidaritat i concòrdia, com a denominador comú. Les activitats, que tindran lloc fins al mes d'octubre, es desenvolupen tant a la ciutat de Tarragona com als diferents municipis seus dels Jocs Mediterranis.

Segells de reconeixement d'administració oberta