Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 Tarraco Viva celebra el 20è aniversari ple de vitalitat i projectant-se al futur

Tarraco Viva celebra el 20è aniversari ple de vitalitat i projectant-se al futur

Tarraco Viva celebra el 20è aniversari ple de vitalitat i projectant-se al futur

L’esport i la cultura al Mediterrani clàssic, dones de l’antiguitat i la vida en un carrer romà, eixos principals d’una edició amb més de 450 actes
Tarraco Viva celebra el 20è aniversari ple de vitalitat i projectant-se al futur D’esquerra a dreta: Mònica Borrell (MNAT); Marc Francesch i Agustí Peyra (Agrupació de Càmpings de Tarragona); Begoña Floria, tinent d’alcalde; M. Glòria Olivé (CaixaForum); Mateu Montserrat (Diputació) i Magí Seritjol (director del Festival). Foto: Mauri
05/04/2018


Aquest matí s’ha presentat el Festival Tarraco Viva, que aquest any celebra la 20a edició. Del 13 al 27 de maig, es duran a terme més de 450 actes al voltant dels eixos principals: l’esport i la cultura al Mediterrani clàssic, dones de l’antiguitat i la vida en un carrer romà. La tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha destacat que “celebrem l’aniversari d’aquesta meravellosa aventura que és Tarraco Viva i que arriba als 20 anys amb vitalitat i mirant al futur” i ha afegit: “Tenim un festival referent en l'àmbit europeu i que situa Tarragona com la ciutat que millor explica la seva història.”

El director del Festival, Magí Seritjol, ha explicat l’aposta per donar a conèixer l’esport al Mediterrani clàssic des del punt de vista de la cultura: “Reivindiquem que l’esport va néixer al Mediterrani, els grecs ja competien i els atletes representaven l’ideal de virtut personal i bellesa que ens ha arribat fins als nostres dies.” El tret de sortida de Tarraco Viva serà el dia 13 de maig a l’Amfiteatre amb la celebració d’una recreació històrica inaugural: Els Jocs de Nemea, que, juntament amb els Jocs Olímpics, els Pítics i els Ístmics, formaven les competicions principals dels Jocs Panhel·lèniques, els més importants del món antic. Una altra de les activitats destacades serà l’exposició itinerant per la Part Alta "Areté: esport, bellesa i coneixement a l'antiga Grècia".

La dona també tindrà un paper destacat en aquesta edició amb la presentació de figures femenines destacades i també amb l’explicació de la seva vinculació en diferents àmbits; tal com ha explicat Seritjol, “les activitats al voltant de la dona aniran prenent més protagonisme en properes edicions, ja que cada cop existeixen més estudis sobre la seva importància en el món clàssic i des del Festival volem posar-la en valor”.

Veïns de Roma és una de les activitats pensades pels veïns de Tarragona, que compta amb la col·laboració de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i en que l’any passat hi van participar prop de 200 veïns. Aquest any, i amb un nou format, es vol arribar a molta més gent, recreant un carrer romà on els espectadors podran comparar la vida diària dels veïns d’una ciutat romana amb les actuals. L’activitat tindrà una versió nocturna per conèixer la nit a Roma, que era el moment dels marginats, pobres, delinqüents i prostitutes.

Una de les principals novetats serà Racons amb història, una nova activitat que presentarà petites històries del món antic en petits espais, racons, relacionats amb el patrimoni històric. Són petites històries, variades, diferents per gaudir com a pinzellades del que ha estat la història en majúscules.

Tarraco Viva es desenvoluparà en 30 espais de la ciutat i del territori, la majoria museus i recintes monumentals declarats Patrimoni Mundial i continua la seva vinculació amb Altafulla, Constantí, Cambrils, Falset i Vila-rodona. Més de 30 entitats culturals de la ciutat participen en la creació d’activitats i són prop de 1.000 les persones integrades en grups de recreació i altres entitats vinculades directament al festival.

> Consulteu-ne el dossier de premsa aquí

Segells de reconeixement d’administració oberta