Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 Tarraco Viva presenta a Madrid la 20a edició, dedicada a l'esport i la cultura al Mediterrani clàssic

Tarraco Viva presenta a Madrid la 20a edició, dedicada a l'esport i la cultura al Mediterrani clàssic

Tarraco Viva presenta a Madrid la 20a edició, dedicada a l'esport i la cultura al Mediterrani clàssic

El 14 d'abril el MAN acollirà la representació d''Or vós faciatis. L'elecció d'un alcalde en una ciutat romana'
13/04/2018

Aquest matí s'ha presentat la XX edició del Festival Tarraco Viva al Museo Arqueológico Nacional (MAN) de Madrid. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la tinent d'alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, i el director del Festival, Magí Seritjol, acompanyats per Andrés Carretero, director del MAN, han explicat per primera vegada a Madrid els detalls del festival que aquest any celebra 20 anys. L'acte també ha comptat amb la presència d'Agustí Peyra i Marc Francesch, president i vicepresident de l'Agrupació de Càmpings de Tarragona ciutat, patrocinadors de Tarraco Viva.

L'acte, obert al públic i a la premsa especialitzada, ha tingut una bona acollida i ha generat interès entre els assistents per conèixer els detalls de la programació d'aquest any. L'alcalde ha iniciat la presentació explicant que Tarragona és una ciutat que potser no compta amb grans monuments romans però que sí que ha aconseguit posicionar-se com la ciutat que millor sap explicar la seva història. I, en aquest sentit, ha assenyalat la trajectòria de Tarraco Viva, que, en aquests 20 anys, s'ha posicionat com l'esdeveniment de referència de la divulgació històrica romana. Per la seva banda, el director del Festival, Magí Seritjol ha destacat el fet de presentar-se en un museu de referència i en una ciutat que aporta visitants a Tarraco Viva des de fa anys i ha fet especial èmfasi en la importància de Tarraco Viva com a font de coneixement i de divulgació de la història, "perquè conèixer el passat ens ensenya a projectar-nos cap al futur".

Les jornades Tàrraco Viva es van començar a organitzar l'any 1999 amb motiu d'un seguit d'actes que pretenien donar suport ciutadà a la candidatura de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L'èxit va fer que les jornades se seguissin organitzant fins a l'actualitat amb gran nombre de visitants nacionals i internacionals. Durant aquests vint anys el festival ha integrat la divulgació de la història i el patrimoni històric en la cultura de la ciutat, ha motivat que molts ciutadans s'interessin i participin en la gestió activa del patrimoni històric i ha posicionat Tarragona com a ciutat de la història. L'edició d'aquest any, del 13 al 27 de maig, es presenta amb moltes novetats i girarà al voltant de tres eixos principals; l'esport i la cultura a la Mediterrània clàssic, dones de l'antiguitat i la vida diària en un carrer romà. Un programa cultural que comptarà amb més de 450 actes (recreacions històriques, debats, conferències, exposicions, audiovisuals, etc.), repartits en 30 espais de la ciutat i territori proper, molts dels quals són museus i recintes monumentals declarats Patrimoni Mundial. L’edició d’aquest any del Festival Tarraco Viva, a més, s'emmarca dins el programa cultural dels XVIII Jocs Mediterranis i vol fer valdre el patrimoni cultural comú i potenciar l'intercanvi cultural.

Demà dissabte 14 d'abril, el MAN acollirà la representació d'Or vós faciatis. L'elecció d'un alcalde en una ciutat romana, una recreació històrica produïda pel Festival Tarraco Viva i exemple significatiu de les activitats programades durant el certamen. En ella se situen en un carrer d'una ciutat romana, on viu un comerciant d'èxit de la ciutat que ha fet fortuna i que, per obtenir un paper més rellevant en l'urbs, decideix presentar-se a alcalde a les pròximes eleccions municipals.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta