Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 Tarragona participa al VI Fòrum de Ciutats i Territoris Creatius

Tarragona participa al VI Fòrum de Ciutats i Territoris Creatius

Tarragona participa al VI Fòrum de Ciutats i Territoris Creatius

La tinenta d’alcaldia de Patrimoni, Begoña Floria, ha inaugurat la jornada amb una presentació del patrimoni tarragoní
15/11/2018

Aquest 15 de novembre, en el marc del Congrés Mundial de Smart City, té lloc a Barcelona el VI Fòrum de Ciutats i Territoris Creatius d'Espanya. Aquest matí, la tinenta d’alcaldai de Patrimoni, Begoña Floria, ha fet la conferència inaugural amb el títol «Tarragona – Tarraco, de la Imperial al Siglo XXI».

Durant la jornada, el xef català Paco Pérez impartirà la conferència sobre «Gastronomia i Innovació», i se succeiran diferents intervencions de representants de la Xarxa de Ciutats i Territoris Creatius d'Espanya, creada el 2016 i que actualment compta amb 41 socis. Entre ells, Xunta de Galícia, Ciutat Autònoma de Melilla, Madrid, Getafe, Alcalá de Henares, Cabildo de Tenerife, Màlaga, Còrdova, Segòvia, Valladolid, Benalmádena, Gavà, Viladecans, Cornellà de Llobregat, entre d'altres.

El Fòrum és una iniciativa de l'Associació Espanya Creativa Innovació en Xarxa i, en aquesta sisena edició, posa la seva mirada en els barris antics i centres històrics com a font d'oportunitats per repensar les ciutats i els territoris. Recuperació d'antics oficis lligats al Patrimoni Cultural, innovació lligada a destinacions intel·ligents, dinamització del comerç al detall, millora de la seva connectivitat i accessibilitat, recuperació d'espais públics, així com nous usos a edificis emblemàtics, són temàtiques de màxima actualitat que s'abordaran en aquest VI Fòrum.

El Fòrum ​​compta amb el patrocini institucional de la Comissió Espanyola de la UNESCO, el segell del Consell d'Europa - Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018, i les ajudes d'Acció i Promoció Cultural del Ministeri de Cultura del Govern d'Espanya. Es presenta com un lloc de trobada, que busca un diàleg entre la ciutat creativa, la ciutat intel·ligent i la ciutat sostenible.

Podeu accedir al programa del Fòrum clicant aquí.

Segells de reconeixement d’administració oberta