Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2018 Un documental sobre el Pont del Diable, premiat al Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa

Un documental sobre el Pont del Diable, premiat al Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa

Un documental sobre el Pont del Diable, premiat al Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa

Es tracta del capítol "Acueductos II, que forma part de la prestigiosa sèrie "Ingeniería Romana" i que es preestrenarà el dimarts 18 al Teatre Tarragona
14/12/2018

L’aqüeducte romà de les Ferreres és un dels grans protagonistes del capítol "Acueductos II" de la sèrie documental Ingeniería Romana, que ha estat premiat al Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa, celebrat a Irun entre el 19 i el 24 de novembre. En concret, ha rebut el premi Arkeolan, concedit per la Fundación Arkeolan a la millor divulgació científica.

El capítol premiat s’estrenarà de la mà del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona el pròxim 18 de desembre (20.30 h) al Teatre Tarragona abans que s’emeti (juntament amb el capítol "Ciudades II") a La 2 de Televisió Espanyola el mes de gener de 2019. Les invitacions per assistir a l’estrena estan disponibles a les oficines de turisme de la Rambla Nova i el carrer Major.

Ingeniería Romana és una sèrie dirigida per José Antonio Muñiz i produïda per Digivision, Structuralia, Grandhermetic i RTVE que utilitza les últimes tecnologies de la realitat augmentada per explicar les construccions de l’època romana. L’estrena el 2015 dels dos primers episodis va suposar el rècord d’audiència d’un documental a la cadena pública i el primer capítol, "Ciudades I", dedicat a Tàrraco, es va preestrenar també a Tarragona amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Smart City i l’Ajuntament de Tarragona. Ara, Tarragona Turisme agafa el relleu per col·laborar en el llançament dels dos nous episodis, que veuen la llum després de dos anys de treball intens i amb la finalització dels quals començarà la promoció internacional de la sèrie.

Una sèrie premiada a diferents festivals

El de Bidasoa no és el primer reconeixement que rep la sèrie, que ha estat guardonada a festivals del prestigi del Festival de TV i Cinema de Nova York o del Festival Internacional de Cinema i Vídeo de The Archaeology Channel a Oregon (EUA).

En aquesta ocasió, el jurat del Festival de Bidasoa ha concedit el premi a "Acueductos II"  “per presentar en primícia els resultats d’una investigació puntera i per fer-ho utilitzant els recursos audiovisuals més avançats del moment”. “Si una imatge val més que mil paraules –continua el veredicte del jurat-, el documental Acueductos II pot considerar-se un tractat d’enginyeria romana en tota regla”.

El jurat ha estat integrat per Mònica Borrell com a presidenta i els vocals Peter Eeckhout, Jone Karres, Juan Miguel Gutiérrez i Oriol Vicente.

Segells de reconeixement d'administració oberta