Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 Commemoració del setge de Tarragona 1811

Commemoració del setge de Tarragona 1811

Commemoració del setge de Tarragona 1811

Diversos actes durant el mes de juny
04/06/2019

Us informem que durant el mes de juny tindran lloc els actes programats per l’Associació Setge de Tarragona 1811 en record del setge de Tarragona durant la Guerra del Francès. Els organitzen l'Ajuntament de Tarragona i l'Associació Setge de Tarragona 1811, i hi col·laboren l'Associació Projecte Tarragona 1800, la Biblioteca Pública i la Biblioteca Hemeroteca Municipal.

Aquests són els actes previstos:

— Dijous 6 de juny, a les 19.30 h

Conferència: «El duro de plata de Tarragona», encunyat a la ciutat en les dates properes al setge. A càrrec de Pere-Manel Llorens, membre de l’Associació Setge de Tarragona 1811.

Lloc: Casa Canals (Sala Plana)

— Dijous 13 de juny, a les 19.30 h

Conferència: «Un soldat dins una sitja. Evidències arqueològiques i antropològiques de la Guerra del Francès». A càrrec de Núria Armentano (Antropòlegs.lab, Museu d’Arqueologia de Catalunya), Judit Ciurana (Eos Arqueologia s.c.p) i Josep Companys (Associació Setge de Tarragona 1811).

Lloc: Casa Canals (Sala Plana)

— Dijous 20 de juny, a les 19.30 h

Conferència: «Algunes consideracions sobre la crema de la vila de l’Arboç a l’inici de la Guerra del Francès (9 juny de 1808)». A càrrec de Juan Antonio Resina, historiador.

Lloc: Casa Canals (Sala Plana)

— Dimecres 26 de juny, a les 18.30 h

Ruta literària des del portal del Roser: «1811. Una ruta literària sobre el setge de Tarragona».

Itinerari: passeig Arqueològic, passeig de Sant Antoni, el pla de la Seu i el portal del Carro

Inscripcions: bptarragona.cultura@gencat.cat

— Divendres 28 de juny, a les 20 h

Ofrena floral de les entitats i institucions tarragonines davant el Monument als Herois, a la Rambla Nova. Tot seguit, timbalada popular fins al pla de la Seu. Les espelmes es dipositaran a les escales i es farà una ofrena sota la placa que commemora els fets.

Podeu descarregar-vos la invitació de l'alcalde a tots els actes en general, inclosa la conferència de Pere-Manel Llorens.

Segells de reconeixement d’administració oberta