Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 L’Ajuntament de Tarragona expressa el seu compromís per millorar el patrimoni romà de la ciutat

L’Ajuntament de Tarragona expressa el seu compromís per millorar el patrimoni romà de la ciutat

L’Ajuntament de Tarragona expressa el seu compromís per millorar el patrimoni romà de la ciutat

El conseller Hermán Pinedo s’ha reunit, a petició pròpia, amb el representant d’ICOMOS
L’Ajuntament de Tarragona expressa el seu compromís per millorar el patrimoni romà de la ciutat Foto: Mauri
16/07/2019

L'Ajuntament de Tarragona, mitjançant la Conselleria de Patrimoni, ha expressat aquest dilluns el seu compromís per millorar el manteniment del conjunt arqueològic de Tàrraco.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, es va reunir al migdia, a petició pròpia, amb Jordi Tresserras, vicepresident del Consell Internacional de Monuments i Espais (ICOMOS), entitat vinculada a la UNESCO que recentment va emetre un informe que avaluava l'estat de conservació del patrimoni.

Durant la reunió s'ha constatat l'enorme valor i la rellevància del conjunt arqueològic de l'antiga Tàrraco. Les dues parts també han coincidit en la necessitat de millorar l'estat de preservació d'alguns dels monuments, i per aconseguir-ho Pinedo ha mostrat el compromís del nou equip de govern de millorar el manteniment d'aquests espais.

Segons Pinedo, «la trobada ha estat satisfactòria, amb molts punts de coincidència entre ambdues parts sobre les potencialitats i les línies de treball del patrimoni de la ciutat. El salt qualitatiu que ha de permetre la millora del manteniment del conjunt arqueològic ha d'anar unit a altres mesures, com el reforç dels lligams amb la Generalitat com a administració propietària d'espais com el teatre romà i el fòrum de la colònia, i la posada en marxa del pla director del circ».

Segells de reconeixement d'administració oberta