Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 La 21a edició del Festival Tarraco Viva es presenta al Museo Arqueológico Nacional de Madrid

La 21a edició del Festival Tarraco Viva es presenta al Museo Arqueológico Nacional de Madrid

La 21a edició del Festival Tarraco Viva es presenta al Museo Arqueológico Nacional de Madrid

La recreació «Tabularium: el Big Data de los romanos» servirà per donar a conèixer el festival dedicat a la divulgació històrica de l’època romana
23/04/2019

El dijous 25 d’abril, el Festival Tarraco Viva es presenta a Madrid al Museo Arqueológico Nacional amb una recreació històrica produïda pel festival i protagonitzada per l’Associació Projecte Phoenix, «Tabularium: el Big Data de los romanos».  L'acte de presentació, obert tant a periodistes especialitzats com a públic general, se celebrarà el dijous, a les 19 h, a la sala d’actes del MAN.

La recreació històrica, amb una desena de personatges en escena i alguns elements de mobiliari, serà presentada i narrada per Magí Seritjol, director del festival, i versarà sobre un aspecte rellevant de l’organització administrativa romana, l’arxiu. L’activitat és novetat d’enguany i servirà per presentar la XXI edició del Festival Tarraco Viva, que estarà dedicada a la ciutat romana i el món urbà al Mediterrani clàssic i que se celebrarà del 5 al 19 de maig.

Es tracta de la segona ocasió que el festival es presenta a Madrid. L’any passat el MAN també va acollir una presentació que va gaudir d’una molt bona acollida entre el públic assistent.

A més de Madrid, Tarraco Viva també ha estat present a Barcelona. El passat 10 d’abril, el CCCB va acollir la presentació en format debat «Les ciutats antigues i reflexions contemporànies». Moderats pel director del festival i al llarg d’una hora i mitja, hi van participar Joaquín Ruiz de Arbulo (catedràtic d’Història Antiga de la URV), Enric Calpena (periodista i divulgador de la història), Ricardo Mar (arquitecte i arqueòleg de la URV) i Irene Cordón (egiptòloga).

Les jornades de Tàrraco Viva es van començar a organitzar l'any 1999 com a suport ciutadà a la candidatura de Tàrraco a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L'èxit de les jornades va fer que es continuessin organitzant fins a l'actualitat, amb un gran nombre de visitants nacionals i internacionals.

Més informació: www.tarracoviva.com.

Segells de reconeixement d'administració oberta