Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 La iniciativa "Territori Jujol" identifica tres de les obres de l’arquitecte modernista a la ciutat

La iniciativa "Territori Jujol" identifica tres de les obres de l’arquitecte modernista a la ciutat

La iniciativa "Territori Jujol" identifica tres de les obres de l’arquitecte modernista a la ciutat

S’han col·locat plaques al Teatre Metropol, a la Casa Ximenis i a l’església de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos
30/07/2019

El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha mostrat la seva satisfacció per la instal·lació de tres plaques que identifiquen tres de les obres que l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol i Gisbert va planificar a la ciutat. La col·locació d'aquests elements s'emmarca en la iniciativa "Territori Jujol. Una ruta d'arquitectura i paisatge pel Camp de Tarragona", promoguda per la Universitat Rovira i Virgili amb el patrocini de la Diputació de Tarragona. Els edificis de Tarragona on s'han col·locat les plaques són: el Teatre Metropol (Rambla Nova, 46), Casa Ximenis (via de l'Imperi Romà, 7) i l'església de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos, on es conserva un interesant conjunt de mobiliari i ornaments litúrgics, (c. Arc de Sant Llorenç, 7).

"Territori Jujol" és una iniciativa que té per objectiu fer reconeixedores les construccions de l’arquitecte Josep Maria Jujol (1879-1949) al Camp de Tarragona a través de la senyalització de les seves obres. Formen part de la ruta senyalitzada un total de 16 obres de les 64 que s’han pogut catalogar, ubicades en 12 municipis del Camp de Tarragona.

Per a més informació es pot consultar el web www.territorijujol.com.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta