Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 La recreació «Roma fundadora de ciutats» inaugura la 21a edició de Tarraco Viva

La recreació «Roma fundadora de ciutats» inaugura la 21a edició de Tarraco Viva

La recreació «Roma fundadora de ciutats» inaugura la 21a edició de Tarraco Viva

L’espectacle recorrerà la muralla per mostrar els rituals de l’Antiga Roma per a la fundació d’una ciutat
02/05/2019

Diumenge, 5 de maig, comença la XXI edició del Festival Tarraco Viva, que aquest any versarà sobre «La ciutat romana i el món urbà en el Mediterrani clàssic». Així, el festival arrenca amb la recreació històrica «Roma fundadora de ciutats», a càrrec de Nemesis ARQ, al recinte de les muralles. Es tracta d’un espectacle itinerant que recorrerà el passeig fins a la torre de Minerva i mostrarà la importància que tenien els rituals de fundació d’una ciutat per als antics romans.

Tarraco Viva s’estrena aquest diumenge i s’allargarà fins al 19 de maig. Es duran a terme més de quatre-cents actes que tenen com a eix principal el món urbà de l’antiguitat clàssica, fent especial atenció a les ciutats romanes però també a les ciutats gregues i de l’antic Egipte.

Entre les principals novetats, en aquesta edició s’incorporen la Biblioteca Pública i el Mercat Central com a espais del festival i s’inicia una nova col·laboració amb el Seminari de Topografia Antiga de la URV (SETOPANT), que gaudir d'un treball de recreació virtual del fòrum de Tarraco. Un dels plats forts serà la recreació d’un fòrum romà al Recinte Firal, que permetrà reviure com era la vida en aquest espai que esdevenia el cor de la ciutat, on confluïen el mercat, els debats polítics, els acords comercials, etc. Aquest serà l’espai protagonista de la cloenda, el 19 de maig, on el fòrum esdevindrà escenari de l’elecció dels representants municipals de la ciutat i es mostrarà com votaven els romans.

Tarraco Viva es desenvoluparà en trenta espais de la ciutat i del territori, la majoria museus i recintes monumentals declarats Patrimoni Mundial, i continua la seva vinculació amb Altafulla, Cambrils i Vila-rodona. Més de trenta entitats culturals de la ciutat participen en la creació d’activitats, i són prop de mil les persones integrades en grups de recreació i altres entitats vinculades directament al festival.

Podeu descarregar-vos el targetó clicant aquí.

Més informació del festival a www.tarracoviva.com.

Segells de reconeixement d’administració oberta