Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 La sèrie ‘Ingeniería romana’, amb destacada presència de Tarragona, es veurà a la televisió Al-Jazeera

La sèrie ‘Ingeniería romana’, amb destacada presència de Tarragona, es veurà a la televisió Al-Jazeera

La sèrie ‘Ingeniería romana’, amb destacada presència de Tarragona, es veurà a la televisió Al-Jazeera

La nostra ciutat protagonitza el capítol 'Ciudades I' i apareix a 'Acueductos II', premiat al Festival Internacional The Archaelogy Channel (EUA)
La sèrie ‘Ingeniería romana’, amb destacada presència de Tarragona, es veurà a la televisió Al-Jazeera Inma Rodríguez, consellera de Turisme i José Antonio Muñíz, director de la sèrie
16/05/2019

El canal de TV Al-Jazeera ha adquirit els drets de la sèrie Ingeniería Romana, que es podrà veure a més de 40 països àrabs, entre ells Egipte, Síria, Iemen o els Emirats Àrabs. D’aquesta manera, Tarragona, que protagonitza el primer capítol, Ciudades I, i apareix també al capítol Acueductos II, serà visible entre una audiència potencial de milions de persones.

La internacionalització de la sèrie ha començat un cop s’han completat els quatre primers capítols, i ha fet que el canal de documentals més important de França, RMC Découverte, hagi comprat els drets per fer-ne una adaptació. A Espanya, Aragón TV ha adquirit els drets d’emissió i prepara una emissió especial.

Nou premi al Festival Internacional de Cinema de The Archaelogy Channel

D’altra banda, el capítol Acueductos II ha estat premiat al Festival Internacional de Cinema de The Archaelogy Channel a Oregon (EUA), amb una menció honorífica del jurat per l’animació i els efectes. El certamen es va celebrar de l’1 al 5 de maig i s’hi van poder veure pel·lícules que es troben entre les millors del món en el gènere de patrimoni cultural, per la qual cosa la selecció significa un gran èxit per al documental.

El mateix capítol es va projectar el mes d’abril a la Mostra Internacional de Cinema Arqueològic del Museu Nacional de Belgrad a Sèrbia, que presenta cada any una selecció de les millors realitzacions europees de cinema documental científic.

Aquests reconeixements se sumen a l’obtingut al Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa, celebrat a Irun entre el 19 i el 24 de novembre de 2018, i als nombrosos guardons obtinguts per Ciudades I, amb la Tàrraco romana com a protagonista absoluta, com ara el mateix Festival Internacional de The Archaeology Channel i el prestigiós al Festival de TV i Cinema de Nova York.

Ingeniería Romana és una sèrie dirigida per José Antonio Muñiz i produïda per Digivision, Structuralia, Grandhermetic i RTVE que utilitza les últimes tecnologies de la realitat augmentada per explicar les construccions de l’època romana. Tant l’estrena el 2015 dels dos primers episodis com la dels dos segons, el febrer de 2019, van suposar rècords d’audiència d’un documental a la cadena pública. El primer capítol, Ciudades I, dedicat a Tàrraco, es va preestrenar a Tarragona amb la col·laboració de la Fundació Tarragona Smart City i l’Ajuntament de Tarragona. El 2018, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, es va preestrenar a Tarragona el capítol Acueductos II, i el 2019 finalment s’han estrenat els dos nous episodis, amb els quals ha començat la promoció internacional de la sèrie.

Segells de reconeixement d'administració oberta