Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2019 Televisió Espanyola és a Tarragona per rodar l’episodi de la sèrie en 4k «Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad» dedicat a la ciutat

Televisió Espanyola és a Tarragona per rodar l’episodi de la sèrie en 4k «Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad» dedicat a la ciutat

Televisió Espanyola és a Tarragona per rodar l’episodi de la sèrie en 4k «Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad» dedicat a la ciutat

L’equip de la sèrie tornarà durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla per completar el rodatge de l’episodi, que s’emetrà al desembre
17/06/2019

La Tarragona Film Office està coordinant fins al pròxim dimecres 19 de juny el rodatge del capítol dedicat a Tarragona de la sèrie en 4K de RTVE «Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad», que s’emetrà el mes de desembre.

L’equip, que s’ha traslladat a Tarragona per segon cop aquest any (la primera va ser el mes de maig), està rodant a ubicacions tan emblemàtiques com la catedral, el Serrallo, el Mercat Central o l’aqüeducte de les Ferreres. El rodatge es completarà els mesos d’estiu, durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla.

La sèrie documental de TVE en 4k «Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad» neix d’un conveni entre l’ens televisiu públic i el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, que aglutina les 15 poblacions amb aquest reconeixement de la UNESCO.

 

Últimes tecnologies per a una sèrie d’impacte mundial

La sèrie «Ciudades Españolas Patrimonio de la Humanidad» consta de 15 episodis de 50 minuts i està dirigida per Belén Molinero. Encara que anteriorment ja s’havien rodat altres productes en 4K a TVE, és la primera vegada que s'aborda una sèrie d'aquestes característiques (rodatge d'interiors i exteriors naturals, la realització de plànols aeris, utilització de drons, grues, stady cam i altres ) en 4K (Ultra Alta Definició amb tractament de HDR), fet que situa al producte en la més absoluta innovació tecnològica. El so s'ha realitzat en 5.1 i la banda sonora compta amb part de música original, gravada per l'Orquestra de RTVE.

El projecte s’està desenvolupant en quatre anys: 3 episodis el 2016 i 4 els 3 anys següents. El 2016 es van rodar Àvila, Santiago de Compostel·la i Segòvia; el 2017, a Càceres, Mèrida, Toledo i Salamanca; el 2018, a Còrdova, Conca, Alcalá de Henares i Eivissa; i aquest any 2019, a Sant Cristóbal de la Laguna, Tarragona, Baeza i Úbeda.

Gràcies a l'emissió de la sèrie tant pels canals nacionals com pel Canal Internacional de RTVE, es donaran a conèixer les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, fet que donarà l'oportunitat que milions de viatgers les coneguin i visitin.

Segells de reconeixement d'administració oberta