Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2020 La Comissió del Nomenclàtor proposa set noms nous de carrers

La Comissió del Nomenclàtor proposa set noms nous de carrers

La Comissió del Nomenclàtor proposa set noms nous de carrers

Tres són de dones històriques: Neus Català, Elisa Cardona i Pilar Pradells
24/01/2020

Aquest dijous, 23 de gener, s’ha celebrat la Comissió del Nomenclàtor per tal de portar a aprovació les propostes de set noms de carrers presentades des de l’anterior reunió i el tractament de les noves sol·licituds presentades.

En aquest sentit, s’ha iniciat el tràmit pel que fa al nom d’aquests carrers i places, per tal de donar audiència als interessats, als qui ho han proposat, les associacions de veïns i als ciutadans en general. A partir d’aquí es posarà en informació pública durant un mes per a la seva aprovació final.

D’una banda s’ha proposat el nom de Forn del Call al carrer ubicat entre la plaça dels Àngels i la plaça del Rei, amb motiu d’un forn jueu existent en aquella mateixa zona.

També s’ha posat damunt la taula el nom de Camí de les Fonts a un carrer que dona accés a la zona de Pou Boronat, i s’ha proposat el nom carrer de Renau a l’antic camí de Sant Pere, 1, entre Ematsa i la Muntanyeta. En aquest darrer cas se substituiria un nom provisional, o no oficial, per un de definitiu.

Així mateix, i pel que fa a la voluntat del Govern “de promoure noms de dones històriques i de valors universals i apropar-nos a una toponímia més propera, sempre d’acord amb les propostes presentades”, el portaveu de l’equip de govern, Xavi Puig, ha donat a conèixer la proposta dels noms de Neus Català, Elisa Cardona i Pilar Pradells.

Pel que fa a Neus Català i Elisa Cardona, anirien al Pla Parcial 1, ubicat a la carretera de Valls. I el de la històrica militant del PSUC i fundadora de l’Associació de Veïns de Torreforta, Pilar Pradells i Sabaté, que substituiria el nom de la plaça ubicada davant del Centre Cívic de Torreforta, coneguda com a Plaça Tarragonès.

Davant de l’Hospital Joan XXIII també s’ha proposat, a la plaça ubicada entre els carrers Set Lledoners, Joan Ruiz i Porta i Macià Mallol i Bosch, que passi a dir-se plaça dels Metges i les Metgesses. 

Segells de reconeixement d’administració oberta