Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2020 La Conselleria de Patrimoni presenta una exposició que explica els projectes de recuperació i millora que s'estan duent a terme a Tarragona

La Conselleria de Patrimoni presenta una exposició que explica els projectes de recuperació i millora que s'estan duent a terme a Tarragona

La Conselleria de Patrimoni presenta una exposició que explica els projectes de recuperació i millora que s'estan duent a terme a Tarragona

La mostra es pot veure al Circ fins a finals d’any i s'emmarca en els actes del XXè aniversari de la declaració com a Patrimoni de la Humanitat
La Conselleria de Patrimoni presenta una exposició que explica els projectes de recuperació i millora que s'estan duent a terme a Tarragona El tècnic de Patrimoni, Cris Salom (esquerra), i el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo. Foto: Manel R. Granell.
26/11/2020

Aquest dijous el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha presentat, com un dels actes més destacats de la commemoració del vintè aniversari del conjunt arqueològic de Tàrraco Patrimoni Mundial, una exposició que es podrà veure fins a finals d’any a la Volta de Sant Hermenegild a la capçalera del Circ Romà que detalla els principals projectes de recuperació i millora del patrimoni de la ciutat que ja s'han dut a terme, s'estan iniciant o es realitzaran durant tota la legislatura. El conseller troba molt necessària aquesta mostra perquè segons diu “cal que els expliquem i fem entendre a tothom el que estem fent i el que volem fer per al patrimoni de la nostra ciutat". 

Així doncs, es poden veure set plafons de grans dimensions amb la informació detallada de cadascun, amb textos, fotografies i il·lustracions divulgatives, segons diu Pinedo "per tal de donar la màxima difusió dels projectes que s’estan duent a terme des del Museu d’Història i l’Àrea de Patrimoni Històric”. Entre d'altres, es pot veure el futur projecte del Fòrum de la Colònia o la recent restauració de la porta de vidre a la Torre dels Advocats. Així mateix, a banda d’aquests sis projectes, hi ha un setè plafó on es reprodueix l’acta del dia mateix de la declaració de Tàrraco Patrimoni Mundial, ara fa vint anys, a la ciutat australiana de Cairns, el 30 de novembre de l’any 2000.  

Els projectes desenvolupats a la mostra són: 

  • El Pretori, amb l'estudi dels paraments de les façanes i la seva restauració. 
  • El Fòrum de la Colònia, amb la supressió de les barreres arquitectòniques i restauració de les restes d'una de les dues parcel·les del recinte. 
  • El projecte Porta Tàrraco, que vol fer de la plaça del Pallol un dels centres per donar la benvinguda i generar una experiència innovadora per al visitant. 
  • Ca l'Agapito, a la plaça del Pallol, amb la rehabilitació de la façana i consolidació estructural de l'edifici. 
  • Torre dels Advocats, on s'ha substituït un tancament d'obra per una gran fulla de vidre amb la finalitat que l'escala monumental romana, situada a l'interior, sigui visible des del carrer Ferrers. 
  • L’Amfiteatre, amb la consolidació de la grada excavada a la roca i la de les escales del Miracle. 
Segells de reconeixement d’administració oberta