Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament i Tarragona Ràdio presenten un programa especial sobre els 20 anys de Patrimoni Mundial

L'Ajuntament i Tarragona Ràdio presenten un programa especial sobre els 20 anys de Patrimoni Mundial

L'Ajuntament i Tarragona Ràdio presenten un programa especial sobre els 20 anys de Patrimoni Mundial

L'espai s'emetrà cada dimarts al migdia fins a finals d'any, amb la presència de protagonistes i experts
17/11/2020

Aquest dimarts, 17 de novembre, s'inicia el programa especial del Matí de Tarragona Ràdio “Tàrraco al món, 20 anys de Patrimoni Mundial”. A les 12.40 h engegarà aquesta proposta que, setmanalment i fins al darrer dimarts de l’any, durant sis programes, comptarà amb la presència de persones destacades en el món del Patrimoni i específicament en la candidatura, nomenament i manteniment al llarg d’aquestes dues dècades d’aquesta distinció.  

Aquesta proposta s’emmarca dins la programació especial de la celebració dels 20 anys de Tàrraco Patrimoni Mundial, on ja s’estan duent a terme moltes activitats en línia, com el cicle de webinars, la retransmissió per Tac12 TV d’un programa especial dedicat a l’efemèride, la presentació d’un videoblog amb testimonis d’entitats de la ciutat que ens donaran seu punt de vista sobre el nomenament, així com diverses propostes que s’estan duent a terme aquests dies i d’altres que es reprendran més endavant, quan la situació de la pandèmia ens ho permeti.  

Així doncs, aquest dimarts passaran pels micròfons de Tarragona Ràdio l’arquitecte Ramon Aloguín, que va ser un dels redactors del Pla Pilats, un document que va ser decisiu per a la recuperació de la capçalera del Circ Romà. I d’altra banda, Rafel Gabriel, expresident de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, que també va seguir molt de prop aquella època des d’aquesta entitat. Tots dos són exemple que en les etapes prèvies al nomenament, la ciutat ja es movia per afavorir aquesta distinció.  

Però durant les properes setmanes també podrem sentir la veu de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, del conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, i d’altres persones que segurament sonaran als oients i explicaran la seva relació amb aquest moment de la història de la nostra ciutat, tan important.

Segells de reconeixement d’administració oberta