Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament proposa fer un estudi paisatgístic sobre la Budellera

L'Ajuntament proposa fer un estudi paisatgístic sobre la Budellera

L'Ajuntament proposa fer un estudi paisatgístic sobre la Budellera

Amb la col·laboració amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica es volen analitzar els camins antics i altres elements patrimonials
L'Ajuntament proposa fer un estudi paisatgístic sobre la Budellera Imatge aèria de la zona de la Budallera. Foto: Google Maps.
19/05/2020

El president de la Comissió de la Presidència, Pau Ricomà i el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, han informat aquestesals membres assistents a la reunió, la intenció de fer un estudi paisatgístic històric sobre la Budellera, en col·laboració amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) per tal de fer-ne una anàlisi territorial i un estudi sobre els valors paisatgístics com els camins antics i altres elements de caràcter patrimonial.

El projecte contemplarà una anàlisi cartogràfica, una anàlisi arqueomorfològica i un estudi de les formes històriques del paisatge, treball de camp analitzant diversos conceptes, una anàlisi de mostres, una documentació històrica i recerca documental i l’elaboració d’un informe final que contempli un estudi integral i caracterització del paisatge cultural, una infografia, l’avaluació patrimonial i paisatgística i una sèrie de propostes d’actuació.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, apunta que “l’objectiu és realitzar un anàlisi en profunditat del paisatge històric d’aquest espai, quelcom que volem que sigui la primera pedra d’una sèrie d’estudis sobre la nostra ciutat i la seva història”, ja que “ens permetrà conèixer millor el passat diacrònic del nostre entorn”.

Segells de reconeixement d’administració oberta