Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2021 L’Ajuntament obre el debat per als futurs usos de la graderia i Plaça dels Sedassos

L’Ajuntament obre el debat per als futurs usos de la graderia i Plaça dels Sedassos

L’Ajuntament obre el debat per als futurs usos de la graderia i Plaça dels Sedassos

Amb l'activació d'aquest nou procés participatiu, es vol conèixer l'opinió del teixit veïnal sobre el conjunt d'accions que han de servir per millorar l'aprofitament de la Plaça dels Sedassos
L’Ajuntament obre el debat per als futurs usos de la graderia i Plaça dels Sedassos Imatge - Grades plaça dels Sedassos - Manel R. Granell
04/05/2021

A través del portal web de participa.tarragona.cat, l’Ajuntament ha obert un espai de reflexió i aportació d’idees per tal de definir l’espai de la graderia i la Plaça dels Sedassos per al futur. Segons el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo “l’objectiu és fomentar i executar una sèrie d’accions que millorin la convivència, la cohesió social i l’activitat cultural a la plaça”. 

Amb l’activació d’aquest nou procés participatiu, es vol conèixer el conjunt d'accions que han de servir per millorar l’aprofitament de la Plaça dels Sedassos. I per aquest motiu, les accions es proposaran conjuntament amb el teixit veïnal, social i comercial de la Part Alta i es farà en dues fases: una primera fase, ara oberta, d’aportació d’idees per part de la ciutadania i en segon lloc, una fase de votació de les propostes avaluades prèviament per un comitè tècnic.  

Les propostes s’estructuren en aquests àmbits: 

  • Usos i dinàmiques de l'espai públic. Comporta el conjunt d'accions i esdeveniments que poden succeir en l'espai públic per tal de fer un ús més veïnal.
  • Possibles millores de l'entorn físic de la Plaça dels Sedassos. Aquest àmbit inclou possibles millores consensuades amb la ciutadania.
  • Dinamització de l'activació econòmica. Contempla el conjunt de propostes relacionades amb els locals ubicats a la Plaça o les possibilitats de millorar el dinamisme comercial i econòmic.
  • Comunicació comunitària i xarxa de relació entre els diferents agents de l'àmbit.

 

El projecte de remodelació 

La Plaça dels Sedassos, situada sobre el circ romà, és una de les places més emblemàtiques de la Part Alta. Aquesta plaça es troba ubicada al costat de la Plaça de la Font i és coneguda pels tarragonins i turistes pel seu mural pintat, on es mostren elements característics de la ciutat.  

El mural representa una escena típica de segle XIX, amb personatges tradicionals i elements festius propis de la cultura popular de la ciutat. Realitzat pel pintor Carles Arola, es tracta d'un bon exemple de recuperació arquitectònica i integració del casc històric de la ciutat; el qual va ser pintat en 1995 amb l'estil trompe l'oeil, engany a l’ull.  

L’any 2018 es va dur a terme un projecte de remodelació per a les grades existents, que formaven part del circ romà i el seu objectiu principal va ser facilitar la interpretació i l’escenificació de l’estructura original de l’època.  

Per aquest motiu i analitzant la realitat habitual de l’entorn de la Plaça dels Sedassos, es planteja la utilització de les grades com a element dinamitzador, amb l’objectiu de fomentar i dur a terme accions que millorin la convivència quotidiana i la cohesió social i cultural de la Part Alta de Tarragona, revertint dinàmiques excloents i generant noves oportunitats, acompanyant i facilitant dinàmiques veïnals i comunitàries. 

Segells de reconeixement d'administració oberta