Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2021 Tarragona celebra el 21è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat

Tarragona celebra el 21è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat

Tarragona celebra el 21è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat

El lliurament del Premi Tàrraco i diferents conferències de divulgació històrica, entre les activitats previstes
24/11/2021

Amb motiu de la celebració del 21è aniversari la declaració del conjunt arqueològic de Tàrraco Patrimoni Mundial per la UNESCO la ciutat ha organitzat una sèrie d’actes que conformen un programa ampli. Aquest mateix dimecres s'inicia el 5è Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, amb què col·labora l’Ajuntament de Tarragona, així com amb d’altres actes.

Tot i així, un dels actes més destacats serà el proper dimarts 30 de novembre, dia de la declaració, en què es lliurarà el Premi Tàrraco a la defensa i promoció del Patrimoni Mundial per part d’una entitat o investigació, i que enguany s’atorgarà al projecte Els aqüeductes romans de Tarraco, dirigit per Jordi López Vilar, de l’Institut d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i que se celebrarà a les 19 h al Saló de Plens de l’Ajuntament.

L’endemà podrem conèixer de prop aquest projecte amb la conferència a càrrec del mateix investigador, que impartirà a la sala noble de la Casa Castellarnau a les 18.30 h.  

Les visites guiades i itineraris també seran destacades en el programa, com la de divendres 3 i dissabte 4 de desembre amb la presència teatralitzada de Lluís Pons d’Icart, que ens portarà a la Tarragona del renaixement i la seva relació amb el passat romà. El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, ens oferirà una nova visió de la divulgació del patrimoni històric i el tècnic de Patrimoni, Jordi Abelló, ens farà veure el patrimoni des d’una nova perspectiva.  

La música i el cinema també tindran presència a la programació, amb, d’una banda un concert del quintet O’Globo, que ens ofereix el grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat el dissabte 4 al Seminari i per altra banda, els dies 4 i 5, tindrem cinema, també a la Casa Castellarnau, amb diferents projeccions de personatge, costums i històries del món antic. 

Més informació i inscripcions al web de la Conselleria de Patrimoni.

Segells de reconeixement d'administració oberta