Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2022 El GCPHE reforça el programa Aula de Patrimoni amb una nova línia que incorpora el llenguatge audiovisual

El GCPHE reforça el programa Aula de Patrimoni amb una nova línia que incorpora el llenguatge audiovisual

El GCPHE reforça el programa Aula de Patrimoni amb una nova línia que incorpora el llenguatge audiovisual

Alumnes d’ESO i FP de Tarragona i les altres ciutats poden participar fins al 21 d’abril en un concurs de fotografia a Instagram amb premis de 500 euros
28/12/2022

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) ha reforçat aquest curs el certamen educatiu Aula de Patrimoni. La principal novetat d’aquesta 9a edició és el concurs a les xarxes socials dirigit a alumnes d’Educació Secundària i Formació Professional. Sota el títol ‘Tu ciudad, tu patrimonio en red’, es tracta d’un concurs de fotografia a Instagram on l’alumnat ha de participar des del centre i sota la coordinació d’un professor que haurà de tenir un compte públic a la xarxa.

Cada aula o grup participant podrà publicar un màxim de dues fotografies i enviar-les al compte @TuCiudadTuPatrimonio, acompanyades d’un breu comentari sobre el lloc que il·lustren i les raons per les quals vinculen patrimoni i joventut. Les imatges es poden publicar fins al 21 d’abril del pròxim any i el premi serà 500 € per a cada fotografia guanyadora de cada ciutat i l’exposició de les imatges guanyadores a les xarxes socials del GCPHE.

Novetats també a la línia tradicional

Fins al 14 de gener, els centres escolars de Tarragona i les altres 14 ciutats Patrimoni de la Humanitat es poden inscriure en la línia tradicional d’Aula de Patrimoni, el concurs que té l’objectiu de fomentar entre les generacions més joves el coneixement de la riquesa patrimonial de les ciutats que formen part del GCPHE, conscienciar sobre la importància de viure en un d’aquests municipis singulars, promoure una ciutadania activa i impulsar experiències didàctiques innovadores.

El concurs està adreçat a l’alumnat de 5è de primària i consisteix en un projecte sobre els punts d’unió entre dues ciutats emparellades: en el cas de Tarragona, amb Cuenca. Com a novetat per a aquesta proposta, els guanyadors de cadascuna de les 15 ciutats viatjaran tres dies a la ciutat emparellada (fins ara el premi era només per al centre guanyador en global). Els centres interessats a participar-hi poden inscriure’s al web del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat. 

Consulteu tota la informació i les bases de la iniciativa al web del GCPHE.

Segells de reconeixement d'administració oberta