Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2022 S'inicia l'excavació d'una part del mur romà de reforç associat al recinte de culte

S'inicia l'excavació d'una part del mur romà de reforç associat al recinte de culte

S'inicia l'excavació d'una part del mur romà de reforç associat al recinte de culte

Els treballs al solar del carrer Sant Llorenç ja han començat i tenen una durada de dos mesos.
24/01/2022

El passat dilluns 17 de gener es van iniciar els treballs del projecte de restauració del mur romà d'opus vittatum ubicat a l'interior del solar municipal del carrer de Sant Llorenç, número 10. Aquest projecte preveu una actuació de sanejament i consolidació dels paraments del mur romà; que consisteix en la retirada del morters i elements afegits en èpoques posteriors, que distorsionen la seva lectura i perjudiquen la seva conservació, neteja de fongs i herbes, tractament d'esquerdes, impermeabilització i consolidació. 

El projecte és un primer pas en el conjunt d'actuacions que es realitzaran en el solar per tal d'adequar-lo i donar-li un nou ús, integrant i posant en valor les restes arqueològiques que s'hi ubiquen. Segons els estudis, el mur que es restaurarà s'associa a una part de la paret de reforç de tancament del recinte de culte, és a dir, de la plaça que encerclava el Temple d’August.  

Els treballs tenen un durada prevista de dos mesos i han estat adjudicats a l'empresa Arcovaleno Restauro S.L per un import de 25.300,39 € IVA exclòs. 

Segells de reconeixement d'administració oberta