Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2023 L'entitat Tarraco a Taula rebrà enguany el Premi Mundial Tàrraco

L'entitat Tarraco a Taula rebrà enguany el Premi Mundial Tàrraco

L'entitat Tarraco a Taula rebrà enguany el Premi Mundial Tàrraco

L'associació de restauradors fa 26 anys que estudia i divulga la gastronomia de l'època romana
L'entitat Tarraco a Taula rebrà enguany el Premi Mundial Tàrraco Foto: Manel Moliner.
17/11/2023

Aquest matí s’ha aprovat per unanimitat en consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona, atorgar el Premi Mundial Tàrraco 2023 a l'associació de restauradors Tàrraco Taula, coincidint amb la celebració anual de la declaració de patrimoni mundial del conjunt de Tàrraco, el dia 30 de novembre. Aquest vol ser un reconeixement a aquelles accions que hagin permès la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni de la ciutat, tant pel que fa referència al conjunt històric romà, com la resta de patrimonis universals materials i immaterials reconeguts per la Unesco de l’àmbit de la ciutat. 

La Conselleria de Patrimoni ha proposat la distinció d’enguany a Tàrraco a Taula, una associació que fa un treball molt exhaustiu sobre l’estudi i la divulgació de la gastronomia romana a Tarraco des de l’any 1997. Al llarg d’aquests 26 anys diferents restauradors i restauradores de la ciutat han estat treballant colze a colze amb el festival Tarraco Viva per aportar i ampliar coneixements sobre què menjaven i com cuinaven els nostres avantpassats romans. 

“Durant tots aquests anys l’associació ha dut a terme una immensa tasca de recuperació del patrimoni gastronòmic de la cuina romana, donant-la a conèixer als públics actuals i calia agrair la seva important aportació al valor històric del nostre festival romà per excel·lència i en definitiva, a la nostra ciutat” ha destacat el conseller de Patrimoni, Nacho García Latorre

Segells de reconeixement d'administració oberta