Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2023 Pas endavant per a la rehabilitació de la Necropòlis Paleocristiana

Pas endavant per a la rehabilitació de la Necropòlis Paleocristiana

Pas endavant per a la rehabilitació de la Necropòlis Paleocristiana

El Ple aprova la mutació demanial de part de la finca de la Tabacalera que permetrà desenvolupar el Next Generation
Pas endavant per a la rehabilitació de la Necropòlis Paleocristiana Imatge d'arxiu de les instal·lacions de la Tabacalera i la Necròpolis. Foto: Marc Colilla.
17/03/2023

Aquest matí s’ha aprovat al Consell Plenari la mutació demanial de part del complex de la Tabacalera, de titularitat municipal, al Ministeri de Cultura i Esports per a la rehabilitació integral del Museu i Necròpolis Paleocristiana, dins les actuacions del Pla de recuperació, manteniment i rehabilitació dels patrimonis històrics amb ús turístic.  

La mutació es fa dins el context del projecte de Next Generation d’aquest monument, que es va anunciar el passat mes de maig de 2022, amb una inversió de 7M€ i que comporta la necessitat d’aquesta cessió amb caràcter permanent, del recinte. En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut destacar que “aquest és un pas molt important i definitiu” i ha afegit “és alhora un compromís amb el Ministeri de Cultura, perquè amb aquesta inversió tindrem per fi un nou espai museístic per la ciutat, un nou element d’atracció patrimonial i turística que era molt necessari”.  

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, per la seva banda, també ha destacat “la rellevància d’aquest acord entre ambdues administracions, per tal de tenir una de les àrees arqueològiques més grans de la ciutat en condicions òptimes”. Pinedo ha afegit que “és una oportunitat per dignificar i posar en valor un dels assentaments funeraris més importants de la Tarraco romana”.  

La cessió consta de 3.745m2 que inclouen el Taller; el magatzem dels jardiners; els magatzems 1 i 2; l’accés a la Cripta del Roser; la Cripta dels Arcs i les restes de la Basílica de Sant Fructuós.  

Segells de reconeixement d'administració oberta